Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Mazón sobre la llei d’amnistia: "Tinc les pitjors perspectives d’un acord d’un partit que ens nega l’aigua, i l’altre, l’ampliació del port"

El president de la Generalitat considera que el pacte entre el PSOE i ERC és "una llàstima per a Espanya"

El president de la Generalitat quan ha fet les declaracions aquest dimecres, en la inauguració de la Fira de Cocentaina / À Punt NTC

"Una llàstima per a Espanya". És com veu el president de la Generalitat, Carlos Mazón, el pacte de la llei d’amnistia que han tancat el partit socialista i Esquerra Republicana de Catalunya per a garantir el suport d’aquesta segona formació a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern. Per al cap del Consell, es tracta d’un pacte a dues bandes, d’un partit que ha negat l’aigua i el finançament a la Comunitat Valenciana, en referència al PSOE, i d’un altre que continua oposant-se a l’ampliació del port de València.

El president de la Generalitat s’ha expressat en aquests termes en la inauguració de la Fira de Cocentaina. En opinió de Mazón, fa uns quants dies que la ciutadania està veient “com es telegrafia el trencament dels valors bàsics de la Constitució i es consolida una Espanya de privilegis, amb negociacions a banda, per a uns quants”.

El cap del Consell ha assegurat que té “les pitjors perspectives” en el pacte de l’amnistia anunciat pel PSOE i Esquerra Republicana: “Un acord amb un partit que ens ha negat l’aigua i el finançament amb un altre partit que ens continua negant l’ampliació del port, ara s’alineen per a continuar negant-nos-el”.

En aquesta línia, ha enlletgit a les dues formacions que han tancat el pacte que, "per descomptat, tampoc han pogut triar la pitjor educació possible, el pitjor respecte possible: fer-ho el dia que la princesa Elionor jurava la Constitució". "És que fins i tot en les formes els falta l'educació", ha conclòs Carlos Mazón. 

el Comtat