Mazón manté la promesa de 10.000 vivendes protegides en "la legislatura de l'habitatge públic"

El president de la Generalitat ha anunciat a Sant Vicent del Raspeig que la Generalitat té terrenys disponibles i demana als ajuntaments fer un pas avant

El president de la Generalitat aquest dimecres a Sant Vicent del Raspeig
El president de la Generalitat aquest dimecres a Sant Vicent del Raspeig / À Punt

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha mantingut el compromís que aquesta legislatura siga "la de l'habitatge públic, social i protegit" mitjançant la creació de 10.000 habitatges d'aquestes característiques.

Mazón, que s'ha reunit aquest dimecres amb l'alcalde de Sant Vicent del Raspeig, José Rafael Pascual, del PP, ha acudit a la localitat alacantina per a anunciar la posada en marxa de cinquanta habitatges públics, 32 al carrer de l'Horta i les díhuit restants al carrer de Sant Francesc.

El cap del Consell també ha explicat que després de la reunió s'ha acordat posar a la disposició de la Generalitat Valenciana huit parcel·les públiques on "comencen a treballar ara" i on "mai s'havia fet res fins ara", en referència als huit anys del Consell del Botànic de Ximo Puig.

"Així ho continuarem fent amb la resta de municipis de la Comunitat Valenciana", ha aclarit el president, que ha insistit en el compromís perquè en aquesta legislatura es posen a la disposició de la població un total de 10.000 habitatges públics.

Ha recordat que l'habitatge és "un dret social" i ha prosseguit que, per aquest motiu, s'haja baixat un 25 % l'impost de l'habitatge a tots els joves menors de 25 anys a la Comunitat Valenciana.

Els següents passos, ha explicat, passen per "dur a terme els plans oportuns que durant huit anys no s'han fet des del Botànic", entre els quals hi ha un pla director conjunt "amb la resta de municipis que hi vulguen participar".

D'aquests 10.000 habitatges socials, Mazón ha confirmat que al voltant de 4.000 se situen a la província d'Alacant, però ha afegit que el Consell necessita que els ajuntaments "facen un pas endavant" perquè són els propietaris del sòl.

En qualsevol cas, el president ha confirmat que, amb el terreny que disposa hui dia la Generalitat, podrien posar-se en marxa "milers d'habitatges".

També et pot interessar

stats