Mazón i Moreno es reuneixen a Sevilla amb la mirada posada en el finançament autonòmic

Els dos presidents han tractat "la urgència de solucionar els problemes de finançament de les comunitats autònomes"

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, reunits a Sevilla
El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, i el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, reunits a Sevilla / Junta d'Andalusia

El president de la Generalitat, Carlos Mazón ha mantingut este dimecres a la vesprada una reunió a Sevilla amb el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno. En la trobada, els dos presidents del PP han tractat "especialment la defensa de la igualtat entre espanyols i la urgència de solucionar els problemes de finançament de les comunitats autònomes", segons ha explicat el govern andalús en un comunicat.

La trobada es produeix abans de la participació en el Fòrum Desafiaments 2025, que acollirà Granada este dijous 26 de setembre.

El president Carlos Mazón va anticipar la setmana passada, durant el debat de política general de la Comunitat Valenciana, que esta setmana es reuniria amb el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, per a avançar en "qüestions estratègiques" que comparteixen les dos autonomies. El cap del Consell va defendre les "aliances profitoses" de visions, voluntats i interessos entre comunitats autònomes, i va garantir que la Comunitat Valenciana continuarà "construint ponts" entre regions.

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, va mantenir una reunió amb Pedro Sánchez a la Moncloa el passat divendres 20 de setembre en la qual li va demanar que retirara la proposta de finançament singular per a Catalunya pactada amb ERC. Aleshores va assegurar que, si no ho feia, la seua comunitat farà valdre el seu pes i utilitzarà "tots els instruments al seu abast per a paralitzar-la".

El president de la Generalitat es reunirà amb Pedro Sánchez el pròxim 4 d'octubre en el marc de la ronda de contactes, per orde estatutari, que està mantenint el cap de l'executiu espanyol amb els presidents i presidentes autonòmiques.

També et pot interessar

stats