Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Navarro: "Estic convençuda que, pel bé de tots, resoldrem esta situació que no ha sigut agradable"

El cap del Consell i la rectora de la Universitat d'Alacant es reuneixen després de la retirada de la Generalitat del litigi judicial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx contra els estudis, un conflicte amb 25 anys d'història

El cap del Consell, Carlos Mazón i la rectora de la UA, Amparo Navarro, es reuneixen a la Casa de les Bruixes / GVA
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de setembre 2024 - 19:40 Actualitzat: 23 de setembre 2024 - 22:15

Era una de les reunions més esperades dels últims mesos. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la rectora de la Universitat d'Alacant (UA), Amparo Navarro, han abordat durant dos hores i mitja este dilluns de vesprada el futur del grau de Medicina; uns estudis que la Universitat Miguel Hernández d'Elx ha portat als jutjats. És la seua primera reunió després que la Generalitat va decidir el darrer 2 d'agost apartar-se del procediment judicial en què la UMH ha demanat la nul·litat parcial del decret d'implantació del grau.

"Soc optimista, estic convençuda que, pel bé de tots, resoldrem esta situació que no ha sigut agradable. De tot açò eixirà alguna cosa bona per a les nostres universitats i per a la província d'Alacant", ha manifestat davant dels mitjans de comunicació la rectora de la Universitat d'Alacant abans d'entrar a la Casa de les Bruixes, seu del Consell a Alacant, i després de dies de retrets i declaracions enfrontades sobre la continuïtat del grau a la UA.

Navarro, a més, s'ha mostrat disposada "a escoltar amb tot el respecte" el cap del Consell i ha insistit en el fet que "mai hi ha cap plantejament inamovible en una conversa amb el president de la Generalitat o altra universitat". La rectora també ha volgut agrair que Mazón haja manifestat públicament que es manté el grau de Medicina en esta universitat i estiga disposat a "solucionar cap defecte que es poguera plantejar".

Dos hores i mitja després d'estes declaracions i en eixir de la reunió, el cap del Consell ha dit breument que estaven "molt contents" i que la trobada havia sigut "molt positiva".

El Consell empara la decisió de retirar-se del procés en la neutralitat i en un nou informe de l'Advocacia de la Generalitat que apunta a presumptes irregularitats en la tramitació del grau, decidida en temps del Botànic i que ha permés reactivar a la UA uns estudis que el Consell d'Eduardo Zaplana va traslladar el 1996 al campus universitari d'Elx. El govern valencià defén ara una oferta compartida d'estudis entre els dos centres.

La UA, per la seua part, recorda que hi ha 172 alumnes matriculats en els dos cursos de Medicina que imparteix i que estos han sigut els més sol·licitats dels 53 programes de grau de la seua oferta acadèmica. Són els que han obtingut una nota de tall més alta —un 12,9— i els que compten amb una major llista d'espera (més de 1.500 estudiants).

La continuïtat d'estos estudis està a l'espera que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana es pronuncie sobre el recurs plantejat per la UMH contra el decret d'autorització aprovat per la Generalitat Valenciana en 2022.

La Universitat d'Alacant té previst emetre un comunicat este dimarts, en el que s'especificaran els avanços assolits a la reunió. A més, la rectora Amparo Navarro serà entrevistada demà en Les notícies del matí d'À Punt.

l’Alacantí el Baix Vinalopó Educació