Mazón: "La posada en marxa d'un fons transitori d'anivellament és fonamental, necessària i urgent"

El president valencià, satisfet perquè la declaració consensuada pels barons del PP implica el reconeixement "específic" que "hi ha desigualtats a Espanya, molt especialment en clau valenciana"

Mazón, este divendres
Mazón, este divendres / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha celebrat l'acord tancat este divendres en la cimera de barons del PP que contempla, entre altres punts, l'exigència d'un fons transitori que compense els desequilibris fins que s'aprove el nou sistema "per a reduir l'infrafinançament que pateixen algunes comunitats autònomes". Una ferramenta llargament reivindicada des de la Comunitat Valenciana, que és —ha recordat Mazón— la "pitjor finançada" de tot l'Estat.

El mandatari valencià ha comparegut davant dels mitjans per a valorar el resultat del conclave celebrat este divendres a Madrid, presidit pel líder del partit, Alberto Núñez Feijóo i al qual han assistit representants dels catorze governs autonòmics en mans del PP. Una cita de la qual ha eixit un document conjunt per a, entre altres coses, reclamar a l'executiu espanyol una injecció econòmica "immediata" per a les comunitats autònomes procedent dels fons europeus Next Generation que s'han quedat pendents d'executar. També rebutgen en bloc la "quota separatista" pactada entre el PSOE i Esquerra Republicana a Catalunya i la "bilateralitat tramposa" amb què, a parer seu, Pedro Sánchez pretén conduir les negociacions sobre la reforma del finançament autonòmic. La proposta popular, en canvi, passa per un debat des de la "multilateralitat" que permeta dissenyar un nou model que "des del règim comú, atenga les particularitats de cada territori, amb especial atenció a la sanitat".

Mazón s'ha mostrat visiblement satisfet pel resultat del fòrum popular i ha remarcat que la posada en marxa d'un fons transitori d'anivellament "és fonamental, necessària i urgent" per a la Comunitat Valenciana. A més, ha apuntat que l'exigència d'esta ferramenta suposa el reconeixement "específic" que "hi ha desigualtats a Espanya, molt especialment en clau valenciana", per la qual cosa ha agraït a tots els seus companys de partit la signatura de la declaració acordada a Madrid. "Només em queda reclamar-li un poc de decor i valenciania al Partit Socialista, tant en el govern d'Espanya com a la Comunitat Valenciana, i que recapaciten i demanen perdó per haver dit no" a este fons d'anivellament.

El cap del Consell ha insistit que tots els barons del PP s'han posat d'acord "contra els privilegis i la vergonya, conta les insolidaritats, la desigualtat i a favor de l'Espanya de tots", i ha assegurat que el seu partit és "l'únic que defensa l'Espanya de les autonomies, una Espanya de lliures i iguals".

També et pot interessar

stats