Mazón: "Qualsevol protesta legítima deixa de tindre sentit quan es converteix en violència"

El vicepresident Barrera, de Vox, traslladarà als seus socis del PP en el Consell la voluntat d'impulsar manifestacions institucionals contra l'amnistia perquè la considera un colp d'estat

Protestes en el carrer Ferraz de Madrid
Protestes en el carrer Ferraz de Madrid / Fernando Sánchez (Europa Press)

Set persones detingudes i trenta policies nacionals ferits és el balanç que deixa la segona nit de protetes a les portes de la seu del Partit Socialista a Madrid, on es van concentrar al voltant de 7.000 persones.

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, acaba de condemnar aquests actes violents a Ferraz; però alhora adverteix el president, Pedro Sánchez, que no accepta lliçons de qui precisament vol amnistiar la violència. De fet, el responsabilitza directament del clima que es percep al carrer.

I en aquest clima de tensió, Vox ha convocat aquest migdia els vicepresidents autonòmics en una reunió per a coordinar més accions contra Sánchez i l'amnistia; entre ells, el vicepresident valencià, Vicente Barrera.

El president de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat que pensa querellar-se contra Pedro Sánchez per suborn, ja que ha impulsat la llei a canvi de ser investit president. 

Mazón condemna els actes violents

A la Comunitat Valenciana, el president del PP i de la Generalitat, Carlos Mazón, també condemna els actes i ha asseverat, a més, que qualsevol classe de protesta, per legítima i comprensible que siga, no pot convertir-se en un exercici de violència.

"Quan això succeeix, la raó sobre la qual es basen les protestes es perd", ha alertat durant la cloenda d'un fòrum universitari a Castelló.

Mazón ha precisat que els contextos de discòrdia i de divisió no beneficien gens a qui tracta d'exercir la protesta amb trellat i de manera ferma o contundent.

"Que ningú dubte que protestarem on faça falta, i ho farem a plena llum. I si és de nit, no ho farem amb bengales, caputxes ni passamuntanyes; ens il·luminarem amb el mòbil perquè se'ns veja la cara, perquè sàpien qui som, perquè sàpien que no tenim por, i perquè sàpien exactament quants en som".

Protestarem on faça falta, i ho farem a plena llum. I si és de nit, no ho farem amb bengales, caputxes ni passamuntanyes. Ens il·luminarem amb els nostres mòbils perquè se'ns veja la cara, perquè sàpien qui som, que no tenim por i exactament quants som. Carlos Mazón - President de la Generalitat

El també president del PPCV ha destacat que la fermesa no està renyida amb la moderació. Com a exemple, ha esmentat la "manifestació multitudinària" de diumenge a València en l'acte protagonitzat pel president del PP, Alberto Núñez Feijóo, contra l'amnistia del procés per a cridar amb contundència: "En el meu nom, no".

"Aquesta protesta pacífica és l'exemple que ha de seguir qualsevol manifestació que pretenga aconseguir objectius legítims en una democràcia moderna", ha defensat el president de la Generalitat, qui també ha condemnat la violència en tots els termes, vinga d'on vinga i es dirigisca a qui es dirigisca.

Barrera (Vox) vol impulsar manifestacions institucionals contra l'amnistia

Igual que el cap del Consell, el vicepresident de la Generalitat, Vicente Barrera, de Vox, ha dit que condemnen enèrgicament qualsevol ús de la violència.

Des del Consell intentar mobilitzar a la gent, però sense cap mena d'ànim partidista, sinó que la societat civil puga tindre espais per a mostrar la seua indignació davant aquest colp d'estat que des de la Moncloa s'està intentant donar. Vicente Barrera - Vicepresident de la Generalitat

Al mateix temps, ha avançat que traslladarà als seus socis del Partit Popular en el Consell la voluntat d'impulsar manifestacions institucionals contra l'amnistia, ja que la considera un colp d'estat.

"Des del Consell volem mobilitzar la gent, però sense cap mena d'ànim partidista. Volem que la societat civil tinga espai per a mostrar la indignació, el malestar i la contrarietat davant d'aquest colp d'estat que intenta donar la Moncloa", ha dit Barrera.

També et pot interessar

stats