Mazón qualifica de “mala notícia” l'eixida del Sabadell d’Alacant i l’atribueix a un gest polític per l’opa

El cap del Consell afirma, des de Fitur, l’aposta de la Generalitat per a atraure els turistes d’Àsia i Amèrica

Carlos Mazón, envoltat de periodistes, a l'estand de la Comunitat Valenciana a Fitur
Carlos Mazón, envoltat de periodistes, a l'estand valencià a Fitur / Ana Escobar (EFE)

“És una mala notícia”, que respon a un gest del Sabadell cap “a qui corresponga”, en referència al gest polític de cara a l’opa que li ha llançat el BBVA i que ha d'autoritzar el govern espanyol. Així ho veu el president de la Generalitat, Carlos Mazón, l’anunci d’esta entitat bancària de traslladar la seu social d’Alacant, on estava actualment, fins a Sant Cugat del Vallès, a Barcelona. El cap del Consell confia que este banc continue respectant els llocs de treball i faça fluir el crèdit, com assegura que li han transmés des de l’entitat.

El president de la Generalitat feia estes declaracions en la fira internacional de Turisme, Fitur, que s’inaugurava este dimecres a Madrid. Des dels pavellons d’Ifema, i en resposta a les preguntes dels periodistes, s’ha referit a la marxa del Sabadell d’Alacant. No ha dubtat a qualificar la decisió de “mala notícia”, alhora que atribuïa la decisió de l’entitat a “una operació dins del context de debilitat i d’opa —en referència a la qual li ha plantejat el BBVA al Sabadell— que s’està produint en este moment”.

En esta línia, afegia que “el Sabadell ha decidit fer algun gest a qui corresponga”, en una clara interpretació política de la decisió, donat que l'opa ha de comptar amb el vistiplau del govern espanyol. Malgrat el canvi de la seu social del Sabadell fora de la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat ha assegurat que la seua prioritat respecte a este assumpte “sempre ha sigut i seran els llocs de treball, les oficines, els drets dels consumidors i els crèdits per als autònoms”, com enumerava des de Madrid.

El Sabadell va anunciar la intenció de traslladar la seu a Catalunya este dimarts a la vesprada. L’entitat la mantenia a Alacant des de feia set anys, va arribar en plenes tensions independentistes de Catalunya.

El cap del Consell es pronunciava en estos termes minuts després que Fitur, la fira de turisme més important d’Espanya, alçarà la persiana. Allà, a l’estand de la Comunitat Valenciana els reis, que l’han inaugurat, han fet una parada simbòlica en l’expositor valencià i han mantingut una breu conversa amb el president Mazón i la resta de representants institucionals valencians que es concentraven a Madrid.

Ventalls de la zona zero per als reis

Els reis Felip i Letícia, en acostar-se a l’estand de la Comunitat Valenciana, han rebut ventalls fets, de manera col·laborativa, per artesans que tenen els tallers a la zona zero de la dana. El cap del Consell ha donat als monarques, que s’han parat durant cinc minuts en l’expositor, quatre ventalls artesanals.

Cal recordar que, des del 29 d'octubre, quan la dana va cobrir d’aigua l’Horta Sud i altres comarques, els reis han visitat junts en quatre ocasions la província de València. Felip VI, a més, va estar una quinta vegada al nostre territori, a mitjan novembre, per a visitar a les unitats militars desplegades a la zona.

El mercat americà i asiàtic

D’altra banda, i en clau turística, el cap del Consell confia que el turisme siga el motor de la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana després de la dana i ha manifestat l’aposta que vol fer la Generalitat pel mercat americà i asiàtic. En el primer cas, apunta que no renuncia als vols directes amb els Estats Units i ha indicat que l’estiu que ve hi haurà una connexió directa de la Comunitat Valenciana amb el Canadà. També ha reivindicat, una vegada més, l’ampliació dels aeroports d’Alacant i de València.

També et pot interessar

stats