Mazón reclama per a la Comunitat Valenciana “la mateixa flexibilitat de dèficit de tot este temps”

El cap del Consell acusa Sánchez de “continuar agenollat davant de Puigdemont” en relació amb el rebuig al Congrés dels objectius d’estabilitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, al Palau de la Generalitat
El president de la Generalitat, Carlos Mazón, en una imatge al Palau de la Generalitat / Generalitat

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha reclamat que la Comunitat Valenciana mantinga "la mateixa flexibilitat de dèficit que s'ha tingut durant tot este temps" i ha acusat el govern espanyol "d'agenollar-se davant del separatisme català".

Mazón ha parlat així en declaracions als periodistes quan li han preguntat si li preocupa el rebuig al Congrés amb els vots del PP, Vox i Junts, dels objectius d'estabilitat, la qual cosa paralitza el calendari pressupostari fins que el govern central presente uns objectius de dèficit nous.

"A mi el que em preocupa és que quan Pedro Sánchez continua agenollat davant de Puigdemont, la sensació de bloqueig a Espanya és creixent", ha respost. El cap del Consell ha assenyalat que allò que les autonomies governades pel PP està posant sobre la taula és que quan es parle de dèficit, es parle de dèficit "des del punt zero".

En este sentit, Mazón ha assenyalat que no pot ser que quan la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, era consellera li semblara que un 30% de flexibilitat en el dèficit era poc, i ara deixe les comunitats "sense gens de flexibilitat en el dèficit", especialment a la Comunitat Valenciana, que és la més perjudicada quant al finançament.

Mazón ha criticat que tota la flexibilitat que hi haurà per al dèficit "se la queda el govern per a si mateix, per a jugar a la despesa que vulga, per a continuar fent el govern més car de la història i per a continuar treballant com a ells els done la gana", i a les comunitats autònomes se'ls dona "zero cintura".

"He hagut d'arribar a un contenciós administratiu, que és greu a Espanya que un president autonòmic haja de recórrer a un contenciós administratiu per a convocar la Conferència de Presidents", ha assenyalat.

"O som tots Estat o solament estan agenollats davant del separatisme català. No pot ser. Nosaltres necessitem la mateixa flexibilitat de dèficit que s'ha tingut durant tot este temps", protestava Carlos Mazón.

Prolongació “insultant” del finançament autonòmic

Sobre el finançament autonòmic, ha denunciat que el govern està "prolongant insultantment" un sistema que condemna la Comunitat Valenciana, i ha insistit que és "irrenunciable" un fons d'anivellament que, com a mínim, equipare esta autonomia amb la resta de comunitats.

"Cada dia que passa, als alacantins, valencians i castellonencs ens costa més donar sanitat de qualitat, educació de qualitat i serveis socials de qualitat", ha destacat, i ha dit que fan "un sobreesforç que ningú més està fent" i, malgrat això, la societat "està sent capaç de liderar l'ocupació en tot Espanya".

També et pot interessar

stats