Mazón redueix el Consell amb Miguel Barrachina i Vicente Martínez com a nous consellers

La fins ara consellera de Medi Ambient, Salomé Pradas, serà la responsable de Justícia i Interior. Cultura s'integra en Educació i Esports, en Presidència

Mazón redueix el Consell amb Miguel Barrachina i Vicente Martínez com a nous consellers
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de juliol 2024 - 09:29 Actualitzat: 12 de juliol 2024 - 15:41

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat este divendres la nova estructura del Consell, que passarà de deu a nou conselleries per a reduir el "gasto polític". Els nous consellers són dos: Miguel Barrachina, actual síndic del PP, serà el responsable d'Agricultura; Vicente Martínez Mus, director general de Costes, Ports i Aeroports, prendrà la cartera de Medi Ambient, que deixarà Salomé Pradas. La consellera agafarà el relleu d'Elisa Núñez al capdavant de Justícia i Interior.

Pel que fa a les competències en Cultura i Esport, la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació assumirà la primera i Presidència de la Generalitat farà el mateix amb la segona. En esta línia, Susana Camarero passarà a ser l'única vicepresidenta del Consell. Així ho ha confirmat el cap del Consell en una compareixença prèvia al ple del Consell en què previsiblement s’aprovarà la remodelació de l’executiu i hores després de destituir els tres consellers de Vox arran del trencament dels d’Abascal de tots els pactes autonòmics amb el PP

Mazón ha remarcat que la decisió de trencar l'executiu de coalició s'ha pres de manera unilateral i "des de fora de la Comunitat Valenciana", "sense prioritzar-la", i que ara "no perdran un minut en buits de poder". El cap del Consell ha informat que anit va parlar amb Vicente Barrera, Elisa Núñez i José Luis Aguirre per a "agrair-los els serveis prestats" al capdavant de les seues conselleries, com també als seus equips per la "responsabilitat i lleialtat". En especial, ha destacat que amb el fins ara vicepresident primer Barrera "ha guanyat un amic".

El president ha defensat l'estabilitat com a bandera del seu govern, per a continuar "liderant el canvi", després de ser preguntat per un possible avançament electoral. El PP té 40 diputats, el PSPV-PSOE, 31, Compromís, 15, i Vox, 13. Sobre la presidenta de les Corts i segona autoritat al nostre territori, Llanos Massó, Mazón ha subratllat que "correspon a Vox" decidir si continua en el càrrec. La presidència de les Corts es pot canviar si la persona que l'ocupa perd la condició de diputat, dimiteix o passa a un altre grup parlamentari.

Quant als directors generals d'Esports i de Patrimoni Cultural, ambdós càrrecs de Vox, continuaran treballant per al Consell del Partit Popular. Així, el departament que lidera Luis Cervera s'integrarà en Presidència i el de Pilar Tébar, en la nova Conselleria d'Educació, Cultura, Universitats i Ocupació. Tébar ascendeix a secretària autonòmica de Cultura i deixa vacant la direcció general.

Nomenaments en el segon i tercer escaló

La portaveu del Consell i consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha sigut l'encarregada d'anunciar els nomenaments i les destitucions del segon i tercer escaló del Consell després de l'eixida de Vox del govern autonòmic. A les 24 persones destituïdes els ha agraït la faena feta i dels dèsset nomenaments ha destacat que alguns canvien de competències i hi ha qui es manté en antigues conselleries de Vox pel seu perfil tècnic.

Estos són els dèsset nomenaments anunciats:

  • Elena Albalat Aguilella com a secretària autonòmica del Sistema Sociosanitari
  • José Luis Font Barona com a secretari autonòmic de Justícia i Autogovern
  • Emilio Argüeso Torres com a secretari autonòmic de Seguretat i Emergències
  • Pilar Tébar Martínez com a secretària autonòmica de Cultura
  • Vicente Tejedo Tormo com a secretari autonòmic d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
  • José María Benlliure Moreno com a sotssecretari de la Conselleria d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca
  • Juan Martínez Caballero com a sotssecretari de la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori
  • Angélica Gemma Such Ronda com a directora general de Família, Infància i Adolescència
  • María José Adalid Hinarejos com a directora general de Justícia i Autogovern
  • Alberto Javier Martín Moratilla com a director general d'Emergències i Extinció d'Incendis
  • Miquel Nadal Tàrrega com a director general de Cultura
  • Marta Alonso Rodríguez com a directora general de Patrimoni Cultural
  • Maria Àngels Ramón-Llin i Martínez com a directora general de Producció Agrícola i Ramadera
  • Sabina Goretti Galindo Benito com a directora general de l'Aigua i Desenvolupament Rural
  • ⁠Ángel Marhuenda Fluixà com a director general de Política Agrària Comuna (PAC)
  • Miguel Francisco Castell Rovira com a director general de Pesca

També et pot interessar

stats