Mazón: “Reivindicarem, siga on siga i on faça falta, la igualtat de tracte, la igualtat entre les autonomies”

En una declaració institucional, el cap del Consell assegura que no consentirà que Sánchez i “el separatisme català esclafen la nostra terra”

Declaració institucional del president de la Generalitat, Carlos Mazón, des del Palau de la Generalitat / GVA

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha avançat en un missatge institucional que reivindicarà “siga on siga i allà on faça falta” la igualtat de tracte entre autonomies i, “en definitiva, entre espanyols”, arran del pacte que han subscrit aquest dijous al matí el PSOE i Junts i que arreplega el compromís d’impulsar una llei d'amnistia. “En 1261 Jaume I va jurar a València, davant de les Corts Valencianes, la nostra identitat com a poble atorgant-nos els furs i la nostra autonomia. No consentirem que, en el segle XXI, discriminen una terra solidària, diversa i plural”, ha manifestat.

En una declaració institucional —en la qual ha usat el valencià i el castellà— remesa als mitjans de comunicació aquesta vesprada des del Palau de la Generalitat, Mazón ha emfatitzat que el govern valencià no consentirà que el president de l’executiu espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “i el separatisme català esclafen la nostra terra”. 

Sobre l’acord, el cap del Consell ha valorat que aquest consuma la ruptura dels valors constitucionals que els espanyols van acordar en 1978, atés que “infringeix la igualtat entre ciutadans, l'equitat entre regions i la solidaritat entre totes les autonomies que conformen Espanya”. Així, ha reivindicat que la Comunitat Valenciana “és una regió històrica d'Espanya”, i que els valencians, alacantins i castellonencs “són espanyols de primera, per la qual cosa no es tolerarà cap menyspreu cap a ells”.

Carlos Mazón també ha subratllat que “la separació de poders és un dels pilars bàsics de les societats modernes i mai ningú pot, ni deu, estar per damunt d'aquest principi”, i ha insistit a destacar que “el pacte dinamita els acords i canvia per complet les regles de joc. Pedro Sánchez i els separatistes catalans han rubricat amb la seua signatura la diferència entre ciutadans de primera i de segona”.

“No és una qüestió d'esquerres o dretes —ha afegit— és una qüestió d'igualtat o desigualtat, i la Comunitat Valenciana està a favor de la igualtat. El pacte de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont no ho està”.

Finalment, Mazón ha apostat per defensar “de manera tranquil·la, allunyats de fanatismes i fora del soroll, però sense fer ni un pas arrere” els valors constitucionals i ha insistit que es reivindicarà “el que és just i ens correspon, ara i sempre”.

També et pot interessar

stats