Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Mazón retrau a Puig la "superioritat moral" i condemna els atacs a les seus socialistes

El cap del Consell s'obri a fer "el que faça falta" per a pactar amb l'oposició acords sobre l'agenda valenciana

El cap del Consell, Carlos Mazón / À Punt NTC

El president de la Generalitat ha insistit en l'oferta als grups de l'oposició de pactar la cartera de reivindicacions a l'Estat sobre l'agenda valenciana. Una proposta que, ara mateix, està en l'aire pels dubtes de Compromís i la renúncia expressa del secretari general del PSPV, Ximo Puig, mentre el popular no condemne amb fermesa l'atac continuat a les seus socialistes per l'extrema dreta i reconduïsca l'actitud de figures institucionals de Vox com la presidenta de les Corts, Llanos Massó.

Carlos Mazón ha qüestionat les acusacions de Puig, assegurant que "des del primer moment" ha "condemnat qualsevol tipus d'amenaça i comportament antidemocràtic" i posant-se a disposició de "fer el que faça falta" en favor de les necessitats de la Comunitat Valenciana. "Si fa falta passar l'examen de Puig, ho faig encantat: torne a condemnar els atacs, qualsevol mena de violència verbal o les amenaces", ha manifestat, si bé ha retret al PSPV "la superioritat moral" des de la qual interpreta que els socialistes fan aquestes exigències.

"No sé si he de dir 73 vegades cada dia el mateix que estic dient 73 vegades cada dia... Si per a pactar assumptes fonamentals per a la Comunitat se m'ha de sotmetre a un examen moral, no sé quantes vegades he de fer-ho... Potser és que tinc menys autoritat moral o no estic a l'altura del que demana el partit socialista, ja veig que ells són els jutges de la moralitat dels altres", ha raonat.

"Que em posen condicions? Condemne una vegada més, però que no siga una excusa per a no avançar", ha afirmat el cap del Consell, que ha demanat a l'oposició centrar-se en els temes on hi ha punts de coincidència i no en altres que dona per impossibles, com l'amnistia, 24 hores després d'un ple monogràfic a les Corts, convocat pel Consell, sobre la investidura de Pedro Sánchez.

Que em posen condicions? Condemne una vegada més, però que no siga una excusa per a no avançar

"Hi pot haver coses en què estem d'acord i podem avançar, com l'aigua, el port, el taulell, la reforma del model de finançament o les inversions que mereix la Comunitat Valenciana? No ens podem posar d'acord en això? És incompatible? Hem de deixar tirar-nos els trastos cada dia i pensar en el que la gent necessita de nosaltres. Hi ha molta gent que no arriba a fi de mes. Avancem o no? Sí o no?", ha preguntat Mazón en un missatge teledirigit als grups de l'oposició, a qui assegura haver enviat ja la carta per a citar-los a la reunió sobre els pactes.

Condemna "tota mena de violència", com la imatge boca avall de Barrera

Mazón ha matisat la condemna als atacs a les seus del PSPV i l'ha feta extensible a "tota mena de violència". En aquesta ha inclòs la protesta ciutadana contra el vicepresident Vicent Barrera pel despatxament fulminant del director del Centre del Carme de Cultura Contemporània, José Luis Pérez Pont, durant la qual es va posar boca avall una imatge del conseller de Cultura i Esport. El president ha retret a l'oposició que es va quedar sol en aquesta condemna. "Estem tots en contra de la violència? Jo ho estic", ha assegurat. "Sospitosos de violents no som. Volen traslladar-nos una imatge de violència que no és real. Hi ha una majoria de valencians indignats als carrers. Però no podem negar-nos a condemnar aquells que, aprofitant les manifestacions, es colen amb formes violentes. Han de tindre el màxim rebuig de tots... però tots a totes les formes de violència", ha aclarit.

València Eleccions 28M