El PP està preparat per a un govern en solitari amb el suport puntual de Vox

El president Mazón ha convocat una compareixença demà divendres a les 9:00 hores al Palau de la Generalitat que podrà seguir-se en directe per À Punt

Carlos Mazón en una imatge d'arxiu
Carlos Mazón en una imatge d'arxiu / Manuel Ángel Laya (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de juliol 2024 - 10:23 Actualitzat: 11 de juliol 2024 - 23:16

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha convocat una compareixença demà divendres a les 9:00 hores al Palau de la Generalitat després que Vox anuncia el trencament del pacte de govern entre altres, a la Comunitat Valenciana. La compareixença podrà seguir-se en directe per À Punt. Després presidirà el ple del Consell, reunit en sessió extraordinària, a les 10:00 hores. Per la seua banda, el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, valorarà la decisió de Vox també este divendres, a la seu nacional del PP. 

Prèviament, este dijous, Mazón ha presidit de vesprada la reunió del comité executiu i de la junta directiva autonòmics de la formació, a partir de les 18:30 hores. El PP no ha fet declaracions en acabar. La trobada es produeix enmig d'una crisi amb el soci minoritari al Consell, Vox, arran del vot favorable a l'acollida de 23 xiquets i adolescents migrants no acompanyats a la Comunitat Valenciana. Segons ha pogut saber À Punt, la formació està preparada per a un govern en solitari amb el suport puntual de Vox.

La convocatòria coincidia en el temps amb la del comité executiu nacional de Vox a Madrid, a on es desplaçaran tant el vicepresident primer, Vicente Barrera, com la presidenta de les Corts, Llanos Massó. La formació ultradretana ha donat per trencats els cinc pactes de govern amb els populars a Aragó, Balears, Castella i Lleó, la Comunitat Valenciana i Extremadura.

Massó ha remarcat este matí que la formació a la Comunitat Valenciana “serà totalment fidel a allò que decidisca” este òrgan col·legiat, i que ha sigut el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, qui "ha decidit iniciar esta crisi" amb una "decisió unilateral".

La també membre de l'executiva nacional de Vox ha recordat que l'acord de govern entre ambdós partits contemplava "no propiciar la immigració il·legal, eixe efecte crida" i ha subratllat que "hi ha molts PP" i que el president Mazón va assenyalar la "sobrecàrrega de MENA, però a partir d'ahí ha seguit les directrius del seu partit, que és el que fem en Vox".

Gamarra: "Vox vol trencar per altres circumstàncies"

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha assegurat que Vox està actuant de manera "irresponsable" per plantejar l'amenaça de trencar pactes autonòmics perquè cadascuna aculla "entre 10 i 30 menors no acompanyats". Al seu parer, es tracta d'un pas "absolutament desproporcionat" que sona a "excusa" i a "coartada".

"Crec que vol trencar per altres circumstàncies, seran ells els que hagen de donar explicacions als seus votants i als ciutadans", ha assegurat Gamarra en una entrevista en Antena 3. En esta línia, la número dos del PP ha insistit que "ningú es pot creure" que Vox faça este pas per l'acollida de xiquets i menors no acompanyats i que "evidentment esta no pot ser la causa".

També et pot interessar

stats