Mazón situa un excàrrec del PP al capdavant d'Emergències en la conselleria de Vox

El Consell completa l'organigrama en el segon i tercer escaló amb el nomenament de dos nous secretaris generals i una desena de direccions generals

El popular Ángel Javier Montero Hernández, durant un ple en la Diputació de València
El popular Ángel Javier Montero Hernández, durant un ple en la Diputació de València / Raquel Abulaila (Diputació de València)

El Consell ha aprovat aquest dimarts diversos nomenaments en el segon i tercer escaló de l'organigrama que encara quedaven pendents. Una de les branques que quedava per cobrir i que més expectació havia generat en les últimes setmanes eren els llocs relacionats amb Seguretat i Emergències, especialment després que els representants del Botànic que els ocupaven sol·licitaren reiteradament ser rellevats per membres del nou govern de coalició PP-Vox. Finalment, quasi dos mesos després de constituir-se el nou executiu, el socialista Josep Maria Àngel ja té substitut al capdavant de la Secretaria Autonòmica en qüestió: Ángel Javier Montero Hérnández. A pesar que l'àrea s'emmarca en la Conselleria de Justícia, en mans Vox, el nou responsable de Seguretat i Emergències és un exdiputat provincial del PP de la corda de l'exconseller i exdiputat de les Corts Luis Santa María. Montero Hernàndez, de fet, va ocupar una direcció general durant el govern d'Alberto Fabra en la Conselleria de Governació que pilotava Santamaria.

La destitució d'Àngel ha arribat després de setmanes de polèmica, amb acusació inclosa de Compromís en el nou govern liderat per Carlos Mazón per tindre "segrestats" els càrrecs relacionats amb Emergències i l'extinció d'incendis. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, ha hagut de coordinar la resposta davant la primera DANA fent equip amb el nou Consell bipartit. Junt amb el ja ex alt càrrec del Botànic ha cessat també el fins ara director general d'Interior, Salva Almenar, que compartia la mateixa situació. El relleva en el càrrec Arturo Alepuz Arrué.

El nou executiu autonòmic va nomenar durant el passat mes de juliol part del segon i tercer escaló de l'administració valenciana, però encara quedaven vacants per cobrir. El retard a l'hora de completar l'organigrama ha estat acompanyat d'especulacions i crítiques durant dies.

Entre els nous càrrecs destaca també la designació de Luis Cervera com a nou director general d'Esports, adscrit a la Conselleria de Cultura que dirigeix Vicente Barrera (Vox). Fins ara director d'Operacions i Projectes del Llevant UE, també va estar al capdavant de la Fundació Esportiva Municipal de València i va ser directiu del València CF durant l'etapa d'Amadeo Salvo.

Ha sigut la portaveu del Consell, Ruth Merino, qui ha anunciat tots els nous nomenaments en acabar la reunió setmanal del gabinet. En total han sigut dues secretaries autonòmiques i una desena de direccions generals. Aquests són els nous membres del govern coneguts aquest dimarts:

  • Secretari autonòmic de Seguretat i Emergències. Ángel Javier Montero Hernández
  • Secretari autonòmic d'Agricultura, Ramaderia i Pesca. Javier Bartolomé López
  • Director general d'Esport. Luis Cervera Torres
  • Directora general de Dependència i de les Persones Majors. Beatriz Simón Castellets
  • Directora general d'Atenció a les Víctimes. María Belén Pulgar Gutiérrez
  • Director general d'Interior. Arturo Alepuz Arrué
  • Director general de Prevenció d'Incendis. Francisco José Aparisi García
  • Directora general d'Investigació i Innovació. Mariola Penadés Fons
  • Directora general de Producció Agrícola i Ganadera. Leticia Sanchiz Becquet
  • Directora general de la Indústria i Cadena Agroalimentària. Inmaculada-Concepción Marco Ginestar
  • Directora general d'Infraestructures i Projectes Urbans. María José Martínez Ruzafa
  • Director general de Costes, Ports i Aeroports. Vicente Martínez Mus
  • Director general de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha). Ernesto Fernández Pardo

També et pot interessar

stats