Mazón sobre el Tajo-Segura: “No vull entrar en cap guerra de l'aigua, però tinc dret a la legítima defensa”

El cap del Consell es reunirà dilluns amb la ministra de Transició Ecològica, a qui transmetrà “el malestar” per les retallades del transvasament

Infraestructura del transvasament Tajo-Segura
Una de les canalitzacions del transvasament Tajo-Segura / Europa Press

En quin punt està el Tajo-Segura i quins són els motius “polítics”, i no tècnics, de les últimes retallades, més de trenta retallades en el criteri dels tècnics del Ministeri. Són les qüestions que plantejarà el president de la Generalitat, Carlos Mazón, a la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en la reunió que tindran dilluns. En la trobada, el cap del Consell també traslladarà les reivindicacions del sector agrari, amb el qual s’ha reunit aquest dimarts.

"No vull entrar en cap guerra de l'aigua, però tinc dret a la legítima defensa. Cabal ecològic, sí, però per a tots els rius d'Espanya", ha declarat Mazón en referència al transvasament que porta aigua fins a la conca del Segura i permet aportar aigua de regadiu a les comarques del sud. El cap del Consell feia aquestes declaracions en finalitzar la reunió que ha mantingut amb el Fòrum Agrari, un òrgan de nova creació que integra les principals organitzacions agràries valencianes.

Per al president de la Generalitat, "no se li pot dir reserva ecològica, que queda molt bonic, quan és política". “És desenterrar la destral de guerra de l'aigua, i el que fem a la Comunitat Valenciana és exercir el nostre dret a la legítima defensa, que no és el mateix, és el contrari”, afegia a continuació.

"El que està passant amb l'aigua no té nom", ha lamentat el cap del Consell, alhora que defensava que la Comunitat Valenciana està "a l'altura de les circumstàncies" del que mereix. Carlos Mazón acudirà a la reunió amb la intenció de transmetre-li a la ministra el "profund i seré malestar amb el govern en general i la ministra en particular pel transvasament Tajo-Segura".

En opinió del cap del Consell, el "concepte ideològic del tractament de l'aigua a Espanya", deixa la Comunitat Valenciana "especialment perjudicada". "Vaig a la reunió amb rigor, no amb una reivindicació política o ideològica. Amb la serenitat d'elevar el discurs per a intentar solucionar el problema de l'aigua i aportar la nostra proposta. Hem vist que del xoc no traiem res, però de la rendició, tampoc", exposava el president de la Generalitat.

Quan els periodistes li han preguntat si en la trobada de dilluns anirà amb alguna proposta concreta sobre el Tajo-Segura, ha respost que hi ha "tants greuges" per a la Comunitat Valenciana que és "impossible" anar amb una sola.

També et pot interessar

stats