Mazón: "La unitat i la coordinació dins de la singularitat de cada territori d'Espanya són intocables”

Sis presidents autonòmics del PP i Pere Aragonès debaten aquest dilluns al Senat l'impacte de la llei l’amnistia

El Senat reuneix la Comissió General de Comunitats Autònomes
El Senat reuneix la comissió general de comunitats autònomes / À Punt NTC

La setmana parlamentària comença amb un debat d'alt voltatge polític. Set presidents autonòmics es donaran cita aquest dilluns al Senat, entre ells el català, Pere Aragonès, i el cap del Consell Carlos Mazón, per a confrontar les posicions sobre la llei d'amnistia en tràmit.

A la sala Europa del Senat es reunirà la comissió general de comunitats autònomes per a debatre l'informe proposat pel PP sobre l'impacte autonòmic de la llei d'amnistia.

Un informe ja presentat en la ponència de la comissió autonòmica que és molt crític amb la norma que tramita una altra comissió del Senat, la conjunta entre la constitucional i la de justícia, i que s'aprovarà gràcies a la majoria absoluta del PP, encara que inclourà vots particulars del PSOE, d'ERC i de Junts.

El president de la Generalitat Carlos Mazón ha assegurat que defensarà “la igualtat de tots els espanyols” i ha remarcat que “qui la fa, l'ha de pagar i s'han de donar explicacions”, ja que “la unitat i la coordinació dins de la singularitat de cada territori d'Espanya són intocables”. "A través del xantatge, l'amenaça, la desigualtat i l'interés d'un senyor de mantindre's en el poder, estem posant cap per avall grans èxits de la història d'Espanya que han beneficiat també la Comunitat Valenciana", ha assegurat.

A la sessió també intervindran altres quatre presidents autonòmics del PP —l’aragonés Jorge Azcón, l’extremenya María Guardiola, el murcià Fernando López Miras i el melillenc Juan José Imbroda— que marcaran el seu posicionament en contra de la llei.

En la sessió poden també intervindre els membres de l’executiu espanyol presents i podria fer-ho el ministre de Presidència, Félix Bolaños, encarregat directe per part dels socialistes de les negociacions amb altres partits abans i durant el tràmit en el Congrés de la llei, encara que la seua presència no ha sigut confirmada.

A més, poden intervindre els portaveus dels grups i els senadors per designació autonòmica, la qual cosa pot allargar una jornada de debat que s'iniciarà a les 10:00 hores i que podria prolongar-se fins a la nit.

La cita arriba en la primera setmana de la campanya electoral basca, que també marcarà les intervencions parlamentàries, amb plens en les dues cambres.

També et pot interessar

stats