El Mediador assegura que pot haver-hi més diputats socialistes i d'altres comunitats implicats

El PP intensifica l'ofensiva amb el cas Mediador, mentre que el grup socialista al Congrés anuncia que defensarà als tribunals els diputats assenyalats "injustament"

L'empresari canari Marco Antonio Navarro Tacoronte, conegut com el mediador de la trama
L'empresari canari Marco Antonio Navarro Tacoronte, conegut com el Mediador de la trama / À Punt NTC

Continuem coneixent detalls del cas Mediador i continua la tempesta política. Un dels líders de la trama, el suposat mediador, assegura que pot haver-hi més diputats socialistes i d'altres comunitats autònomes implicats.

L'empresari canari Marco Antonio Navarro Tacoronte, conegut com el Mediador de la trama, insisteix que hi podria haver més diputats socialistes implicats en la suposada trama de corrupció.

Un dels assenyalats és el diputat del PSOE per Conca, Luis Carlos Sahuquillo, que s'hi desvincula rotundament, i ja ha emprés accions legals.

Mentrestant, el Partit Popular inicia la seua ofensiva en les institucions. El PP aprofita aquest cas per a debilitar el govern de Sánchez i encara està per resoldre la viabilitat de la comissió d'investigació que han demanat. Els socis de govern també la reclamen, però des d'Unides Podem volen que siguen els socialistes els que la inicien.

El coordinador general del Partit Popular, Elías Bendodo, ha afirmat que el cas Mediador "s'emportarà per davant" el govern de Sánchez, i ha demanat la màxima transparència. "El socialisme ha tornat al que coneix, a gastar-se els diners en drogues i putes. A Andalusia no ens sorprén", ha dit.

El socialisme ha tornat al que coneix, a gastar-se els diners en drogues i putes. A Andalusia no ens sorprén". Elías Bendodo - Coordinador general del Partit Popular

El PSOE inicia la defensa legal de diputats assenyalats

Per la seua banda, el grup socialista al Congrés ha anunciat que defensarà als tribunals els diputats assenyalats injustament en la trama i contraataca.

El Tito Berni ja no està en el congrés dels diputats, Titi Muñoz sí que està en el senat d'Espanya. Eva Granados - Portaveu del PSOE al Senat

La portaveu del PSOE al Senat, Eva Granados, ha dit que "el Tito Berni ja no està en el Congrés dels diputats, Titi Muñoz sí que està en el senat d'Espanya", en al·lusió a l'alcaldessa popular de Marbella investigada per ocultar el seu patrimoni milionari.

L'exdiputat socialista Juan Bernardo Fuentes, el Tito Berni, és un dels caps de la trama que suposadament arreglava contractes públics del govern de les Canàries i extorsionava empresaris. El PSOE ja el va expulsar, però l'oposició reclama més responsabilitats.

També et pot interessar

stats