Merino reclama un “tracte adequat” a les autonomies en funció dels serveis que presten

La consellera d'Hisenda ha criticat una "singularitat que demanen els independentistes catalans i que trenca amb el sistema"

La consellera d'Hisenda, Ruth Merino, este dilluns a Madrid
La consellera d'Hisenda, Ruth Merino, este dilluns a Madrid / À Punt NTC

La consellera d'Hisenda, Ruth Merino, ha assegurat que si el govern espanyol torna a quedar-se un mes més al marge i demana un esforç major a les comunitats autònomes en la senda fiscal, tornaran a reclamar "un tracte adequat" en funció dels serveis que presta cada territori.

Merino s'ha manifestat així termes a preguntes dels periodistes sobre si esperen sorpreses en la senda fiscal abans de participar en el Consell de Política Fiscal i Financera que se celebra este dilluns a Madrid.

Sobre la condonació del deute, ha dit que no han tingut coneixement previ d'este assumpte, però ha defés que és "un tema secundari" i que el principal és la reforma del sistema de finançament "i mentre arriba, exigim el fons d'anivellament perquè ens iguale a la mitjana".

Preguntada per si es tracta d'un consens de les comunitats governades pel PP, ha sostingut que estan "d'acord en l'imprescindible i bàsic" i ha afegit: "totes volem igualtat entre els espanyols i totes reconeixem que hi ha falta col·lectiva de recursos per a prestar serveis públics fonamentals".

Respecte a si esperen sorpreses amb la senda fiscal, ha lamentat que, com altres vegades, "l'esforç més gran li ho demanen a les comunitats autònomes tenint en compte que presten el 32% de la despesa i tenen una població cada vegada més envellida i, per tant, amb més despesa en sanitat, serveis socials i dependència".

Merino també s'ha referit al que esperen de l’executiu estatal sobre finançament i ha dit que "lamentablement, hi ha alguna cosa en l'ambient, eixa singularitat que demanen els independentistes catalans i que trenca amb el sistema i amb la solidaritat i igualtat entre espanyols".

També et pot interessar

stats