Merino: "És una vergonya que el govern d'Espanya no respecte l'autogovern dels valencians"

La portaveu del Consell s'ha pronunciat per a respondre l'anunci del govern d'Espanya per a abordar els conflictes que suposen les lleis de concòrdia i llibertat educativa

Merino, este dimarts en roda de premsa
Foto d'arxiu de Ruth Merino, este dimarts en roda de premsa / À Punt NTC

La consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha acusat el govern d'Espanya este dissabte de "menysprear contínuament els ciutadans de la Comunitat Valenciana per no respectar la seua capacitat d'autogovern". 

Alhora, Merino ha criticat el fet de voler "imposar-los la seua visió per a acontentar Bildu i els radicals que la sostenen”. Un fet que la consellera ha qualificat de "vergonyós".

El pronunciament és per a respondre l’anunci del govern estatal, que pròximament pretén obrir diàleg amb el Consell per a abordar els conflictes que suposen les lleis de concòrdia i llibertat educativa i el decret de simplificació administrativa.

La ministra i líder del PSPV, Diana Morant, ha reaccionat a estes declaracions i ha dit que “el govern farà tot el possible perquè estes lleis de la vergonya no entren en vigor”, segons ha indicat a través d’un comunicat.

En resposta a Morant, Merino ha manifestat de manera contundent que el que és “vergonyós és voler imposar la seua visió lingüística en els centres educatius de la Comunitat Valenciana".

Així mateix, Merino també ha qüestionat al govern sobre "quin problema té amb recordar les víctimes del terrorisme que la llei de memòria històrica de l'anterior Consell no reconeixia". Enfront d'això, ha defensat que la nova norma "abandona la memòria històrica selectiva de l'esquerra i amplia els drets a la totalitat de les víctimes".

"Que no tinguen dubte: des del govern del canvi de Carlos Mazón continuarem defensant la nostra autonomia i la nostra llibertat per damunt de tot. Recuperarem tot el perdut en els últims anys, posant sempre en el centre de les nostres polítiques els drets i les llibertats de tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana", ha conclòs.

També et pot interessar

stats