La militància de Podem presenta dues candidatures més per a liderar el partit a la Comunitat Valenciana

Les alternatives se sumen a la llista presentada fa uns dies per la responsable d'acció institucional de la formació, María Teresa Pérez

María Teresa Pérez, secretaria d'Acció Institucional de Podem
María Teresa Pérez, coportaveu i responsable d'Acció Institucional de Podem / Europa Press

Diversos militants de Podem han presentat dues candidatures alternatives per a liderar la coordinadora autonòmica del partit, que se sumen a l'anunciada fa uns dies per la coportaveu i responsable d'acció institucional de la formació, María Teresa Pérez.

Així, enfront de la candidatura "Parlant clar, Podem", amb un 80% de cares noves i un "equilibri territorial" entre comarques i províncies valencianes, s'han presentat també "Podem militància PV" i "Gent de Podem".

Les candidatures competiran en la pròxima assemblea ciutadana autonòmica de Podem PV, on es triarà la coordinació autonòmica, el consell ciutadà autonòmic i la comissió autonòmica de garanties democràtiques.

D'una banda, l'arquitecte Agustín Pérez García, qui va encapçalar la candidatura de Podem per a l'alcaldia d'Alzira en les municipals de 2023, ha anunciat que es presentarà a les primàries per a dirigir el partit a la Comunitat Valenciana.

Aquesta candidatura, sota el nom de "Podem Militància PV" pretén "rescatar un Podem amb un funcionament horitzontal". Per això, l'objectiu de Pérez García és "acabar confluint amb la resta de candidatures que s'hi presenten per a formar una única alternativa" que es diferencie d'"una direcció de Podem caduca, continuista i dedicada només a la seua supervivència personal".

D'altra banda, la candidatura "Gent de Podem" està formada "principalment" per militants de base del partit, entre els quals destaquen l'anterior candidata de la formació a l'alcaldia de Castelló, Marisol Barceló; l'exregidora a Riba-roja de Túria, Arantxa Torres, i els regidors de Callosa de Segura, Godella i Burjassot, Ángel García, Irene Ferre i María Muñoz, respectivament.

Aquesta proposta "sorgeix d'un debat assossegat, tranquil i constructiu, però també després d'una autocrítica col·lectiva molt potent". En aquesta línia, han reivindicat que "aquesta és una candidatura feta per a i per tota la militància, amb ganes de recuperar i traslladar la il·lusió que va fer de Podem una eina de canvi, una opció de govern per al País Valencià i, sobretot, un motor per a millorar la vida de molta gent".

També et pot interessar

stats