Ministres àrabs i europeus aborden a Madrid el conflicte d'Israel i Palestina

La reunió d'este divendres cerca consensuar mesures per a impulsar el diàleg i la pau a l'Orient Mitjà i fer efectiva eixa fórmula entre Israel i Palestina

El president del govern, Pedro Sánchez, posa amb representants del Grup de contacte àrab per a Gaza
El president del govern, Pedro Sánchez, posa amb els ministres del denominat Grup de contacte araboislàmic per a Gaza i de països europeus este divendres / Javier Lizón (Efe)

Els ministres del denominat Grup de contacte araboislàmic per a Gaza i de països europeus se citen este divendres a Madrid per a abordar el conflicte entre Israel i Palestina i l'aplicació de la solució dels dos estats, una reunió en la qual participa també l'alt representant de la UE, Josep Borrell. Abans de la trobada, afavorida pel Ministeri d'Afers Estrangers, els assistents seran rebuts pel president del govern, Pedro Sánchez, a la Moncloa.

Segons ha informat el departament que dirigeix José Manuel Albares, en la cita participaran representants de Palestina, l'Aràbia Saudí, Turquia, Egipte, Qatar i Bahrain, en general, a escala ministerial.

Per part europea, a més de Borrell, participen Noruega, Eslovènia i Irlanda, països que, com Espanya, han reconegut Palestina com a estat. També hi estaran el secretari general de la Lliga Àrab, Ahmed Aboul Gheit, i el de l'Organització de Cooperació Islàmica, Hussein Ibrahim Taha.

La reunió, que se celebra al palau de Santa Cruz, la seu d'Exteriors, porta per títol "Reunió de Madrid per a l'aplicació de la solució dels dos estats" i cerca consensuar mesures per a impulsar el diàleg i la pau a l'Orient Mitjà i fer efectiva eixa fórmula entre Israel i Palestina.

Al maig, un dia després que el Consell de Ministres reconeguera a Palestina com a estat, Sánchez ja va rebre els membres del Grup de contacte i es va comprometre amb ells a donar suport a la solució dels dos estats.

També et pot interessar

stats