Mònica Álvaro, disposada a retirar la candidatura a Més-Compromís si hi ha un acord entre aspirants

L'opció de la diputada reclama renovar la direcció i més democràcia interna, amb la incorporació el sufragi telemàtic per a facilitar el vot de les persones afiliades

La candidata a les primàries de Més-Compromis, Mònica Àlvaro, intervé a Les Notícies del Matí
La candidata a les primàries de Més-Compromis, Mònica Álvaro, intervé a 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Reviscola és el nom que aglutina la candidatura de Mònica Álvaro a la secretaria general de Més-Compromís, la tercera opció que concorrerà a les primàries en el congrés del 19 i 20 d’octubre. Renovar la direcció i inocular més democràcia interna en la formació per a espentar una militància que veu "desmobilitzada i desmotivada" són les senyes d'identitat de la candidatura d'Álvaro qui, no obstant això, estaria disposada a fer un pas a un costat si hi ha acord entre els candidats.

"Puc encapçalar la secretaria general o agranar a la seu", ha manifestat Álvaro a la ràdio d'À Punt, on ha evidenciat les dificultats per a l'entesa, que entén com l'opció "propícia", perquè segons diu, "la candidata Amparo Piquer (aspirant a la reelecció) ha dit que només seuria amb els que tenen el seu full de ruta i nosaltres no entrem".

Álvaro va allargar la mà fa dies a favor d'una candidatura conjunta a l'opció Compromís PV, que lidera l'exalcalde d'Oliva (Safor) David González.

"Estem disposats al fet que el canvi siga possible. Pensem que tenim els números, que tenim les persones, que hem reviscolat el partit i que podríem canviar la direcció; no hi haurà impediment perquè siga possible per la nostra banda", ha manifestat Álvaro sobre les possibilitats de la seua opció i d'un eventual acord a tres bandes per a un candidat de consens.

Més democràcia i vot telemàtic

En el seu programa, Álvaro reclama més facilitats i més oportunitats per a votar, amb la incorporació del sufragi telemàtic. Segons ha advertit, de les 4.000 persones afiliades a Compromís, només 1.600 han fet la inscripció prèvia que els permetrà pronunciar-se a les primàries. Diu que el termini va agarrar molta gent de vacances i que molts dels que sí que van arribar a temps perdran el dret per no poder acostar-se físicament al congrés arran de diferents casuístiques personals.

"Volem un canvi en la direcció i més democràcia mitjançant el vot telemàtic", ha sintetitzat Álvaro, que retrau a la cúpula de Més-Compromís el fet de no haver ratificat a través de les bases l'acord d'integració amb Sumar. "Pensem que no hi ha hagut democràcia en eixe acord, que ara com ara ens invisibilitza", ha dit.

També et pot interessar

stats