Montes anuncia que el Consell ultima un programa alternatiu a l'Imserso

La consellera de Turisme assegura que el projecte estarà preparat d'ací a un parell de setmanes

Montes, este divendres / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
30 d'agost 2024 - 13:27 Actualitzat: 30 d'agost 2024 - 21:41

D'ací a un parell de setmanes. Eixe és el termini que la consellera de Turisme, Nuria Montes, s'ha donat per a presentar una alternativa a l'Imserso del govern. “És impensable que un govern que vullga respondre a una demana social com l'Imserso, de moltíssim èxit, es mantinga en l'immobilisme més absolut”, ha criticat. Montes lamenta que es prorroguen els termes econòmics en un context de pujada de preus general. “Els hotels continuaran treballant a pèrdues en este programa i els usuaris continuaran rebent un servei cada vegada més deteriorat i devaluat”, ha afegit la consellera.

Montes, que ha participat en la presentació d'una campanya contra la turismofòbia, ha recordat que l'Imserso va nàixer per a desestacionalitzar i per a mantindre el treball en les zones turístiques en temporada baixa. “Però no ens quedarem de braços plegats, ja estem preparant la resposta del govern valencià per a demostrar que quan es volen fer les coses bé es poden fer”, ha anticipat. “Tindrem programa alternatiu”, ha conclòs.

Els viatges de l’Imserso per a la temporada 2024-2025 es faran entre l'octubre del 2024 i el juny del 2025. Enguany són vora 900.000 places les convocades pel govern. En tot cas, al llarg del mes d'agost la patronal hotelera autonòmica (Hosbec) ja va avançar que un terç dels hotels renunciarien a participar-hi enguany, perquè no els ix rendible. Expliquen que l'ajuda és la mateixa que l'any passat en un context de pujada general de preus (contractació de personal, matèries primeres, etc). “Els costos que tenim ara mateix freguen els 34 euros per usuari i per part de la concessionària s’ofereix a 24 euros”, va explicar el delegat d’Hosbec a València i Castelló, Miguel March. 

També et pot interessar

stats