Mor l’exalcalde de Soneja i expresident de la Mancomunitat de l'Alt Palància

L'Ajuntament ha decretat tres dies de dol oficial per la mort d'Emilio Ginés i les banderes onejaran a mig pal en senyal de dol

Emilio Ginés, en una imatge de la seua etapa com a alcalde de Soneja
Emilio Ginés, en una imatge de la seua etapa com a alcalde de Soneja / Arxiu RTVV

Emilio Ginés, que va ser alcalde de Soneja pel PSOE entre 1987 i 2007 i president de la Mancomunitat de l'Alt Palància entre 2007 i 2011, ha mort. L'Ajuntament d'este municipi de l'Alt Palància ha confirmat la notícia al mateix temps que decretava tres dies de dol oficial des d'este dimecres i fins al divendres. Durant estes jornades, les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal i lluiran crespons negres.

En el decret d’alcaldia, el consistori expressa el seu "profund dolor" per "una pèrdua sentida per la immensa majoria de la població". Segons indica, Emilio Ginés Rivas va ser una persona entregada al poble i amb una "profunda vocació de servei".

Dos dècades amb la vara de comandament

Va començar la trajectòria pública al Club Juvenil de Soneja, del qual va ser el director i un dels seus majors impulsors, per a passar d'allí a la política municipal. Els seus vint anys al capdavant de l'Ajuntament van deixar una "petjada que perdura fins hui", indica l'alcalde de Soneja, Benjamín Escriche. "Sens dubte, un referent per al municipalisme i, personalment, un guia disposat a escoltar i aconsellar sempre que el necessitares", afig.

El primer edil destaca de Ginés la capacitat de diàleg i d'arribar a consensos amb totes les sensibilitats i maneres de pensar que conformen la societat. "Eixa mateixa capacitat de diàleg la va demostrar àmpliament durant la seua presidència en una institució com la Mancomunitat", indica.

Vinculat a la rondalla

També en la seua faceta més cultural "va ser sempre una persona implicada en la vida associativa del nostre poble des de la Rondalla de Soneja. Serà molt difícil escoltar la Rondalla sense Emilio i la seua guitarra. Va ser l'impulsor de molts projectes que han servit per a millorar la qualitat de vida del nostre poble i per a obrir-lo a altres cultures i identitats, com el nostre agermanament amb la localitat francesa de Boisseuil", afirma l'alcalde.

"Hui la seua pèrdua es plora al nostre poble, a tota la comarca de l'Alt Palància i, fins i tot, a França. Mostra de la seua enorme valia com a servidor públic, però, principalment, com a persona", conclou el primer edil.

També et pot interessar

stats