Directes
Ara en la televisió
HOTEL PORTOFINO
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Morant insta Mazón a condemnar la sentència de Zaplana i li demana explicacions: "Ell estava allí"

La ministra i secretària general del PSPV adverteix que, si no ho fa, "ningú ens garanteix que no es puguen tornar a repetir este tipus d'actituds"

La secretària general del PSPV, Diana Morant, ha mantingut este divendres una reunió de treball amb CCOO / PSPV

La secretària general del PSPV i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, ha instat el president de la Generalitat, Carlos Mazón, a condemnar les penes que sumen deu anys i cinc mesos de presó a l'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre Eduardo Zaplana pel denominat cas Erial. Si no ho fa, ha advertit: "Ningú ens garanteix que no es puguen tornar a repetir este tipus d'actituds".

De fet, ha considerat que més prompte és "tot el contrari" i ha criticat que el Consell liderat per Mazón estiga "rebaixant les mesures contra la corrupció dins d'eixa amalgama de lleis" impulsades pel govern valencià. "Ens causa preocupació", ha reconegut.

"És una notícia que no perquè haja tardat tant no ens l'esperàvem, molts ja sabíem el que estava passant a la Comunitat Valenciana", ha exposat Morant, que ha negat que el cas de Zaplana i la seua condemna siga un "fet aïllat" i ha censurat que el PP "acumula a la Comunitat Valenciana 184 condemnes per corrupció".

Demana explicacions a Mazón

La també ministra ha demanat "explicacions" a Carlos Mazón perquè "era allí" quan es van produir els fets pels quals ha sigut condemnat Zaplana, "les comissions en el contracte de les ITV". "Quan se'n va anar de ministre, va deixar vigilant el corral Carlos Mazón com a director general", ha sostingut Morant.

Per això, ha preguntat al cap del Consell si, en la seua condició de director general com a responsable de la contracta de les ITV, era "coneixedor del que havia passat, que s'havia produït corrupció en la gestió de les ITV". "No ens val que Mazón ens diga que la sentència no l'ha deixat indiferent, no pot ser indiferent, era allí", ha recalcat.

València Cas Erial