Directes
Ara en la televisió
ESCOLA D'INFERMERIA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

Morant marca distància amb Ábalos: "Hem parlat cinc o sis vegades"

L'exministre era el número dos de la llista que la líder del PSPV va encapçalar en les eleccions generals del 23J per València

La ministra i líder del PSPV Diana Morant, en el desdejuni informatiu / Europa Press

La ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, marca distàncies amb José Luis Ábalos. La nova líder del PSPV assegura que no té una "relació estreta" amb l'exministre, apartat del partit pel cas Koldo, i afirma que a penes han parlat "cinc o sis vegades" amb ell des que va entrar en política, fa tretze anys, segons ha explicat en desdejuni informatiu de la Cadena SER. Ábalos era el número dos de la llista electoral del PSOE de València que Morant va encapçalar en les generals del 23 de juliol. 

La ministra considera encertada la decisió d'expulsar-lo de la formació, malgrat no estar imputat en la causa, que investiga una trama de corrupció al voltant de l'entrega de mascaretes durant la pandèmia i que situa el seu exassessor, Koldo Garcia, en el centre de les sospites. "El Partit Socialista ha fet el que havia de fer, caiga qui caiga i encara que faça mal", ha manifestat, després de subratllar el fet que un aspecte clau de la política és "assumir responsabilitats personals" encara que produïsca "esquinç". "Estic molt orgullosa de formar part d'un partit que té unes altíssimes quotes d'exemplaritat davant casos que escandalitzen a la societat i a l'opinió pública", ha remarcat Morant.

El jutge de l'Audiència Nacional que investiga el cas assenyala que l'exdiputat socialista podria haver actuat com a "intermediari" de la trama de comissions il·legals suposadament ordida pel seu antic assessor en el Ministeri de Transports, per a "solucionar" una reclamació de 2,6 milions d'euros interposada pel govern de les Illes Balears a una empresa de la xarxa. Segons la resolució judicial, va dir un dels empresaris implicats en la trama que planejava reunir-se amb el diputat del PP Miguel Tellado i un tal "Alberto".

"No taparem el cas, serem actius perquè es descobrisca", ha assegurat la socialista, que ha declinat manifestar-se sobre la innocència o culpabilitat de l'exministre, perquè segons ha destacat ni ella ni el PSOE s'han "convertit en jutges".  No obstant això, ha recordat que Ábalos es va comportar d'una altra manera davant casos similars quan era secretari d'organització. L'exministre ha fet una ronda d'entrevistes per diverses ràdios i televisions per a defendre la presumpció d'innocència, en què s'ha presentat com la víctima d'una injustícia per part del partit.

València Cas Koldo