Morant: “Mazón és el president d'un govern fracassat, no ha durat ni un any”

El PSPV ha obert curs polític amb un acte a l’Alfàs del Pi en què la secretària general ha dit que són “una alternativa sòlida” a un govern que aplica polítiques “de retallades i de retrocessos”

Morant clausura l'acte d'inici de curs polític del PSPV a l'Alfàs de Pi / Pablo Miranzo (Efe)

“Mazón ha suspés el primer curs, és el president d'un govern fracassat, no ha durat ni un any”. La secretària general dels socialistes valencians, Diana Morant, s’ha mostrat així de contundent este dissabte amb el president de la Generalitat després del trencament del pacte del PP amb Vox, que deixa en l’aire la pròrroga dels primers pressupostos del “pacte del tovalló”, ha dit.

Ho ha fet en el tancament de la segona jornada de la Interparlamentària que ha organitzat el PSPV a la Casa de la Cultura de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) per a marcar les línies a seguir en el pròxim curs polític i on ha defés que el seu partit és una “alternativa sòlida a un govern fracassat” i que aplica polítiques “de retallades i de retrocessos”.

Morant ha aprofitat l’inici del curs escolar per a alertar que “a la Comunitat Valenciana no es practica la llibertat educativa”, sinó una “segregació dels xiquets i les famílies segons si treballen o no” els progenitors: “Hi haurà major indignitat i misèria que un xiquet o una xiqueta no puguen anar al col·legi que vol perquè son pare o sa mare està aturat?”, ha dit.

L’infrafinançament ha sigut un altre dels temes que han centrat la jornada. Per a la secretària general del PSPV, Mazón és el president del govern de les “retallades” i ha criticat que “sempre” haja pres decisions en contra de la solució al problema de l’infrafinançament, inclús en un moment en què —ha recalcat— l’actual executiu de Pedro Sánchez és “el que més diners ha transferit a la Comunitat Valenciana de tota la història, 30.000 milions més que el de Rajoy”.

Sobre el pacte assolit entre el PSC i Esquerra Republicana, ha dit que “és una oportunitat perquè, per fi, de sobte, el Partit Popular vol que parlem de finançament”. En este sentit, ha dit que en el PP “no tenen model de finançament” i que “solament s'entén des del sectarisme que Mazón renuncie a part del deute que tenim contret amb el govern d'Espanya per l'infrafinançament” i ha insistit que el Partit Popular va “tombar el sostre de despesa que hauria permés als valencians comptar amb mil milions d’euros addicionals, tant per a la Generalitat com per als ajuntaments”.

Quant a les mesures socials, la líder del PSPV ha denunciat que el PP siga “el partit de les retallades que no creu en la justícia social”, després que el govern de Mazón haja “denegat” l'ajuda del lloguer a la vivenda “a més de 4.000 famílies a la Comunitat Valenciana” i que “més de 10.000 persones estiguen en la llista d'espera perquè se'ls concedisca i se'ls reconega l'ajuda de la dependència”. 

A estes jornades han acudit la direcció del partit i més d'un centenar de càrrecs públics de les Corts, el Congrés i el Senat, les tres diputacions provincials i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com representants valencians en el govern d'Espanya.

La convenció ha tingut lloc quan falten menys de dos mesos per a celebrar el Congrés Federal del PSOE —òrgan màxim de decisió del partit— que es reunirà entre el 29 de novembre i l'1 de desembre a Sevilla, un any abans del previst en els estatus de la formació.

També et pot interessar

stats