Morant en la visita a l’empresa d’Elx que fa el Miura 5: “Somiem amb ser el país amb primer llançador de microsatèl·lits d'Europa”

La ministra de Ciència admet que Espanya va assolir una “fita tecnològica sense precedents” amb el coet de PDL Space, que va ser el primer amb tecnologia espanyola

La ministra de Ciència Diana Morant en la seu de PDL Space a Elx este divendres
La ministra de Ciència Diana Morant a la seu de PDL Space a Elx este divendres / À Punt

“Somiem amb ser el país amb el primer llançador de microsatèl·lits d'Europa”. Eren les paraules de la ministra de Ciència, Diana Morant, durant la visita a l’empresa il·licitana PLD Space que fabrica el coet Miura 5, el coet espacial recuperable en què treballa esta firma valenciana.

Morant ha qualificat de “fita tecnològica sense precedents” el Miura 1, el primer coet amb tecnologia 100% espanyola que va ser llançat a l’espai. “Formem part del selecte grup de països a tot el món capaços de llançar coets a l'espai després de dissenyar-los i fabricar-los”, ha apuntat la titular de Ciència.

La ministra ha subratllat que PLD Space naix amb el programa Invierte de coinversió publicoprivada pel qual el 23% de les accions són del Centre per al Desenvolupament Tecnològic i de la Innovació, dependent del Ministeri de Ciència. Així mateix, Diana Morant ha aprofitat la seua visita per a “animar i fer costat a l’equip en els seus somnis futurs, que són els somnis del nostre país per a continuar fent història”.

També et pot interessar

stats