Moreno convida els diputats socialistes a favor de la investidura de Feijóo a rebel·lar-se i trencar la disciplina de partit

El president andalús assegura que molts parlamentaris no estan d’acord amb una hipotètica amnistia per als independentistes catalans

El president andalús i dirigent del PP en aquesta autonomia, durant el comité executiu autonòmic de la formació celebrat a Granada el cap de setmana passat
El president andalús i dirigent del PP en aquesta autonomia intervé en el comité executiu autonòmic de la formació celebrat a Granada el cap de setmana passat / Miguel Ángel Molina (Efe)

El president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno (PP), ha fet una crida a la rebel·lió als diputats socialistes. En una entrevista en el diari El Confidencial, el també dirigent de la formació a Andalusia, ha convidat els parlamentaris del PSOE a trencar la disciplina de partit en el debat d’investidura del candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, com a president del govern espanyol la setmana que ve, apel·lant “als principis”.

Moreno encoratja la ruptura del vot entre els socialistes per a evitar les cessions als independentistes i argumenta “consciència d'estat” per a recaptar els quatre suports que encara li falten a Feijóo per a tirar avant la seua investidura com a president de l’executiu central.

"Més enllà de la lògica disciplina de partit, que n'hi ha d'haver, de vegades s'arriba a extrems en els quals els diputats han de rebel·lar-se pels seus propis principis", recalca el dirigent andalús, que precisa que l'acta del diputat és personal, encara que es presente a través d'una formació política, i ell pren les decisions.

Assegura que ha escoltat molts diputats, "no un ni dos", que no estan d'acord amb les tesis de Pedro Sánchez i una hipotètica amnistia per als independentistes catalans, encara que creu que "quedaran ofegats per la disciplina de partit i la por".

"Sánchez ha provocat que el que parle isca del partit expulsat de manera immediata i siga condemnat a l'ostracisme dins del PSOE", denúncia Moreno. A més, en l’entrevista, el president andalús obri la porta a un tercer mandat en la Junta d'Andalusia i descarta el salt a la política nacional: "Madrid no em sedueix", assegura.

També et pot interessar

stats