Nicolás Bugeda, nou gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana

El conseller de Cultura considera que reuneix “una sèrie de característiques molt precises per al bon funcionament de la institució”

Nicolás Bugueda (esquerra) és el nou gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana
Nicolás Bugueda (esquerra) és el nou gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana / GVA

Aquest dijous el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) ha nomenat Nicolás Bugeda nou gerent. La designació ha tingut el vot favorable dels representants de la Generalitat, les tres diputacions provincials, i els ajuntaments de Castelló de la Plana, València i Alacant, i el vot en contra de la representant del Consell Valencià de Cultura.

Així s'ha decidit en la sessió plenària del Consell General de l'entitat, que, a més ha tingut coneixement de l'esborrany de les bases que regiran la convocatòria pública de la plaça de direcció artística del CMCV, que s'acomoda al model seguit pel Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, adaptant-se a la singularitat del Consorci.

Sobre el nomenament de Bugeda, el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha destacat la necessitat que la persona que ocupara la gerència tinguera "una sèrie de característiques molt precises per al bon funcionament de la institució”.

Aquestes característiques són el coneixement exhaustiu del Consorci de Museus i la normativa aplicable, i també experiència en la gestió d'institucions culturals, que fora una persona amb trajectòria en la gestió tècnica en el camp de les arts plàstiques, la seua operativa, els seus processos de producció i coneixements dels centres que programa el CMCV, ha explicat Barrera.

El nou responsable de la gestió forma part de la plantilla del CMCV des del 2005, on ha desenvolupat diverses funcions i competències associades a la gestió tecnicoadministrativa fins a l'actualitat, informa la Conselleria en un comunicat.

Durant aquest temps ha sigut resident de la Comissió Permanent de Contractació; coordinador general de gestió d'exposicions, i responsable de Relacions Públiques. Igualment, ha sigut coordinador tècnic d'exposicions i les seues publicacions. En l'actualitat pertany al departament d'Administració adscrit a la gerència.

Amb anterioritat ha ocupat altres llocs i responsabilitats relacionades amb la gestió cultural, en concret com a membre del Patronat Municipal de Cultura d'Alacant, membre del Patronat de la Fundació de la Comunitat Valenciana de les Arts, secretari de la Institució Joaquim Sorolla d'Investigació i Estudis i de l'Associació d'Amics del Museu de Belles Arts de València.

Té el títol del Programa de Direcció d'Institucions Culturals de la IESE Business School i és màster en Comunicació per la Universitat Miguel Hernández d'Elx. Així mateix, té formació en Protocol i Cerimonial per l'Escola Internacional de Protocol d'Elx.

El Consorci està sense gerència des que el pssat novembre Barrera, que és el president del Consorci, va destituir José Luis Pérez Pont, que era el director d'aquest organisme i del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València (CCCC). En la Conselleria de Cultura argumentaren "irregularitats i males praxis comeses en la gestió" per a justificar la destitució de Pérez Pont, un moviment que va rebre amb descontentament bona part del sector de la cultura i les arts que convocaren diverses concentracions en protesta davant del CCCC.

Bases per escollir la direcció artística del CMCV

D'altra banda, en el ple d'aquest dijous s'ha traslladat als assistents l'esborrany de les bases que regiran la convocatòria pública de la plaça de direcció artística del CMCV, que s'acomoda al model seguit pel Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, adaptant-se a la singularitat del Consorci.

En els pròxims dies es farà pública aquesta convocatòria, que justifica la creació de la plaça i defineix les línies programàtiques que han de seguir les propostes dels candidats. Així mateix, estableixen detalladament les regles de selecció de conformitat amb un model obert, participatiu i objectiu, encaminat a seleccionar un candidat altament qualificat i amb experiència.

També et pot interessar

stats