Els nous consellers Barrachina i Martínez Mus aposten per la continuïtat

Pradas apostarà per “una justícia moderna" amb el canvi de cartera i Rovira assegura que les competències en Cultura comporten un "repte important"

Primer ple del nou Consell del Partit Popular, amb una conselleria i una vicepresidència menys
Primer ple del nou Consell del Partit Popular, amb una conselleria i una vicepresidència menys / Biel Aliño (Efe)

La decisió de la direcció de Vox de trencar els cinc governs de coalició autonòmics amb el PP ha fet que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, haja reestructurat en qüestió d'hores l'executiu per a "no perdre ni un minut en buits de poder" alhora que es redueix el "gasto polític".

Els canvis més visibles s'han produït en les tres conselleries que fins ara ostentava el soci minoritari. Els nous membres del govern són dos: Miguel Barrachina, que era síndic del PP, és ara el conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca. D'altra banda, Vicente Martínez Mus, fins ara director general de Costes, Ports i Aeroports, agafa el relleu de la cartera de Medi Ambient, Infraestructures i Territori que Salomé Pradas canvia per Justícia i Interior.

Barrachina ha destacat que és un orgull "servir a la gent que admires, que fan que cada dia mengem amb la millor qualitat". En esta línia, s'ha marcat com a objectiu que agricultors i pescadors "puguen arribar a fi de mes".

Pel que fa a la nova competència de la cartera, Aigua, ha avançat que batallarà perquè "els nostres deu milions d'arbres no moren per la falta d'aigua i per les retallades del govern de Sánchez".

Guiat pel programa electoral

Tant Barrachina com Martínez Mus han apostat per la continuïtat en l'acció del Consell. En el cas del fins ara director general de Costes, Ports i Aeroports, ha emfasitzat que ja treballava dins de la conselleria i que "l'objectiu és el mateix, el que marca el president, el que diu el nostre programa electoral, que era el programa de govern".

Quant a Pradas, ha afirmat estar “molt feliç” amb el canvi de cartera i de continuar treballant per a la ciutadania. A més, ha apuntat que, com a jurista, està molt satisfeta de poder treballar per “una justícia moderna i unes Emergències efectives”, en referència a les noves competències que assumeix.

José Antonio Rovira, que ara també gestionarà l'àrea de Cultura, ha considerat un "repte important" esta nova etapa. "A partir de dilluns vorem el que siga necessari canviar", ha explicat. També ha avançat que es reunirà amb Vicente Barrera perquè "li conte algunes qüestions que ell veia" i ha admés que "caldrà fer un doble esforç este mes" degut a esta nova responsabilitat i a la preparació del nou curs acadèmic.

També et pot interessar

stats