Oltra declina pronunciar-se sobre l’enviament d’armes a Ucraïna i argumenta que és un tema “molt complex”

La vicepresidenta del Consell apunta que “les armes es fabriquen per a matar”

Oltra, segona per la dreta, junt al conseller Climent i altres participants en la jornada sobre les cures on ha participat
Oltra, amb el conseller Climent i altres participants en la jornada sobre les cures on ha participat / Generalitat

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha evitat aquest dijous pronunciar-se sobre la decisió d'enviar armament a Ucraïna, que ja ha aprovat la Unió Europea a través d’un fons comú i que aquest dimecres aprovava el govern central en un contingent propi d’Espanya.

En finalitzar la jornada "El dret a la cura des d'una perspectiva feminista", a la qual assistia Oltra, la consellera ha declinat fer cap manifestació sobre això, ja que "és un tema molt complex", encara que ha subratllat que, "per descomptat, les armes es fabriquen per a matar".

La vicepresidenta del Consell ha argumentat que "per a opinar amb fonament" sobre aquesta qüestió "cal tindre uns coneixements, en aquest cas de la zona i la geopolítica", que ella no té.

"Sí que tinc clar que la guerra, al final, és l'exponent més groller del patriarcat. Que acceptem la dialèctica que un ésser humà pot destruir un altre ésser humà a mi em continua deixant desolada i perplexa i, per descomptat, les armes es fabriquen per a matar, però això és més metafísica que geopolítica, no entraré en eixe debat", ha sentenciat.

Baldoví, a favor pel dret a la legítima defensa

La resposta d’Oltra contrasta amb la que va oferir aquest dimecres el seu company de partit i diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, que plantejava als micròfons d’À Punt, minuts abans d’anunciar Sánchez l’enviament d’armament a Ucraïna, que tot i que les armes impliquen “destrucció, sofriment i mort”, “quan u veu que entren els tancs a sa casa” pensa “en el dret a la legítima defensa”.

D’altra banda, la decisió del govern espanyol d’enviar un contingent d’armament a Ucraïna ha obert una escletxa entre alguns membres d’Unides Podem.

Mentre la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, veu amb bons ulls la decisió de Sánchez, la líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, discrepava de la decisió de Sánchez.

Yolanda Díaz dona suport

Yolanda Díaz afirmava aquest dimecres als corredors del Congrés que el president del govern espanyol tenia tot el suport de la formació morada i va insistir que l’enviament d’armes a Ucraïna és una decisió "molt seriosa perquè hi ha milions de vides en perill".

Belarra veu un escenari "perillós"

En canvi, la ministra Belarra va eixir de l'hemicicle acusant Espanya i a la UE de no estar fent "tots els esforços que caldria per a reforçar les vies diplomàtiques". "És evident que tots volem parar els peus a Putin, però contribuir a l'escalada no resoldrà abans el conflicte i pot portar-nos a un escenari perillós de conflicte mundial", va advertir.

També et pot interessar

stats