Directes
Ara en la televisió
EN DIRECTE
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El TSJCV accepta la personació d'Oltra en la causa que investiga abusos a una menor tutelada

La consellera havia sol·licitat el 2 de maig que la citen a comparéixer davant de l'alt tribunal perquè, com a interessada, puga al·legar tot el que estime oportú

La vicepresidenta Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell de divendres / À Punt NTC

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha acceptat la personació de la vicepresidenta del Consell i titular d'd'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la causa que investiga l'actuació de la Conselleria que dirigeix en un cas d'abusos sexuals a una menor tutelada pel qual van condemnar el seu exmarit. La resolució no és ferma i, per tant, s'hi pot recórrer. 

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, havia demanat la seua personar-se en la causa que investiga l'actuació de la conselleria que dirigeix en un cas d'abusos sexuals a una menor tutelada pel qual va ser condemnat el seu exmarit.

El passat 1 d'abril el titular del jutjat d'instrucció número 15 de València va sol·licitar formalment al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que investigue Oltra i diversos càrrecs en la Conselleria d'Igualtat i altres professionals que van intervindre en l'elaboració d'un expedient intern sobre el cas de la menor.

En un escrit datat el 2 de maig Oltra, representada per una procuradora, es dirigeix al jutjat per a sol·licitar que es dicte una resolució perquè la citen a comparéixer davant de l'alt tribunal perquè com a interessada poguera al·legar tot el que estime oportú.

El jutge va considerar que "no resulta ja possible progressar en la investigació" sense que la vicepresidenta "siga escoltada com a investigada" i que hi ha "indicis racionals, seriosos i fundats" de la seua participació en una iniciativa per a desacreditar el testimoniatge de la menor víctima dels abusos en un centre públic d'acolliment. A més, reclamava al TSJ que atraga també la competència respecte dels fets executats per persones no aforades, un total de 13, perquè hi aprecia "connexió material indivisible" d'Oltra amb la resta de processaments.

El 12 d'abril la Fiscalia Provincial va expressar el seu suport a la decisió del titular del jutjat d'instrucció número 15 de València d'elevar la causa per l'actuació de la Conselleria d'Igualtat en el cas d'abusos i demanar la imputació de la vicepresidenta.

Ara Oltra assenyala: "tenint coneixement que el jutjat ha acordat elevar exposició raonada davant del TSJ respecte a la possibilitat que siga escoltada com a investigada i com que és legítim i necessari per a la part tindre coneixement de la causa, compareix com a part interessada en l'escrit que remet al jutjat d'instrucció perquè se li done trasllat de les actuacions".

Després de conéixer la sol·licitud del jutjat de l'1 d'abril, la vicepresidenta va afirmar que no pot haver-hi sentència condemnatòria en el cas per l'actuació de la Conselleria d'Igualtat perquè "no hi ha il·legalitat, no hi ha il·lícit ni hi ha indecència".

La decisió d'Oltra es fa pública dos dies després que la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià conformara el tribunal que haurà de decidir pròximament si accepta o no la imputació de la vicepresidenta del Consell per la suposada actuació negligent de la Conselleria d'Igualtat en un cas d'abusos.

També et pot interessar