Oltra demana una "reflexió a les esquerres" sobre la seua responsabilitat en els resultats del 28M

L’exvicepresidenta alerta de la "distracció comunicativa" que genera la dreta per a "eliminar la transparència"  

Intervenció de l'exvicepresidenta de la Generalitat Mònica Oltra

L'exvicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha demanat una “reflexió a les esquerres” sobre “quina responsabilitat tenen” en la victòria del “vot de la ira” en les eleccions autonòmiques del 28 de maig. Així s'ha expressat aquest dimecres, durant la presentació a València del llibre del periodista Ernesto Ekaizer Operación Jaque Mate. Just quan es compleix un any de la seua dimissió, el públic l'ha rebuda amb una ovació en peus.

L’exlíder de Compromís ha alertat de la “distracció comunicativa” que considera que està generant la dreta mitjançant les polèmiques de Vox per a “eliminar la transparència” i “llevar-se els focus” per a evitar que se'ls “desemmascare”. “Podem fer tots els acudits que vulguem sobre que Nàquera prohibirà les manifestacions quan sabem que no pot fer-ho perquè de moment no està derogada la Constitució. Això oculta el que ve ara, i el primer que faran és desmuntar la transparència”, ha assenyalat.

L'exvicepresidenta ha manifestat que l'operació Kitchen, el tema del llibre, “no són les clavegueres de l'Estat", sinó que és “la merda que cau”. “És el més greu que ha passat en aquest país i no obri portades”, ha assenyalat. Durant la seua intervenció, ha lamentat que l'extrema dreta controlarà la justícia “a coll i per la porta gran” —ha indicat en referència al futur vicepresident de la Generalitat, el torero Vicente Barrera—, i ha remarcat que “no és fútil” que Vox haja demanat ostentar la conselleria de Justícia.

L'exvicepresidenta també ha indicat que en aquests comicis ha votat “la ira, el pare de la qual és la por”. “La por és una emoció molt complicada, que ens paralitza i trau el pitjor de nosaltres”, ha agregat, i ha subratllat que el 28 de maig “va triomfar el vot iracund de la gent que té por”. Per a Oltra, el resultat d'aquestes eleccions “no és un mat, és un escac”. “No hi haurà mat si el poble es defén, que ho tinguen ben clar”, ha sentenciat.

També et pot interessar

stats