Óscar Puente nomena president d'Adif Luis Pedro Marco de la Peña, viceconseller al País Basc

Substituirà en el càrrec el valencià Ángel Contreras, que va ser destituït divendres pel ministre de Transports

Luis Pedro Marco de la Peña, en una imatge d'arxiu
Luis Pedro Marco de la Peña, en una imatge d'arxiu / Carlos Luján (Europa Press)

El viceconseller d'Infraestructures i Transports del govern basc des del 2020, Luis Pedro Marco de la Peña, serà el nou president de l'administrador d'infraestructures ferroviàries (Adif). El nou president d'Adif ha desenvolupat gran part de la carrera en el sector privat, vinculat al món de la construcció. Enginyer de camins, canals i ports per la Universitat de Cantàbria, la seua experiència laboral inclou empreses com Ferrovial, Balzola, Amenábar o Fhimasa. També ha ostentat la direcció general de l'administrador basc d'infraestructures ferroviàries Euskal Trenbide Sarea (ETS).

De la Peña, el nomenament del qual figura en l'agenda del Consell de Ministres d'este dimarts, substituirà en el càrrec el valencià Ángel Contreras, que va ser destituït divendres pel ministre de Transports, Óscar Puente, després de tot just nou mesos en el càrrec. Contreras es va veure esguitat pel cas Koldo i va haver de comparéixer fa uns mesos en la comissió d'investigació al Senat, després que es publicara una foto seua amb l'exministre de Transports José Luis Ábalos i l'excol·laborador Koldo García, encara que no està citat en la causa ni com investigat ni com a testimoni.

Com a president d'Adif, també va haver de bregar amb múltiples incidències que s'han produït en les infraestructures ferroviàries i que han generat retards en nombrosos serveis.

També et pot interessar

stats