Directes
Ara en la televisió
LES NOTÍCIES DEL MATÍ
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL MATÍ

Paiporta retirarà el sou al regidor de Vox que demana "plom" per als immigrants irregulars i el denunciarà per delicte d'odi

El ple municipal votarà a favor de la reprovació i dimissió del regidor, que va fer manifestacions similars en un ple de febrer i va rebentar la programació cultural del consistori amb un masclet

Captura del missatge del regidor de Vox en la xarxa social X / À Punt NTC

L'Ajuntament de Paiporta retirarà l'assignació al regidor de Vox Daniel Furió pel missatge en la xarxa social X en què demana "plom" per a qui assalte les fronteres o hi entre de forma il·legal, un contingut que després va esborrar. Furió ja havia fet manifestacions similars en un ple municipal del 29 de febrer, on va manifestar que calia dir "alto o plom" als "immigrants que entren per les fronteres, arrabassant la vida de membres de les forces de seguretat". "No podem permetre'ls que entren i després importen la seua cultura a Espanya i Europa", va expressar.

El ple municipal votarà esta vesprada de dijous la reprovació i la petició de dimissió del regidor de Vox. Se li retirarà també la mitja assignació que els grups municipals l'havien atorgat, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde i portaveu dels socialistes de Paiporta, la força majoritària. Compromís ha incorporat una esmena per a denunciar a la Fiscalia les paraules de Furió, que consideren susceptibles d'un delicte d'odi.

El regidor de Vox ja havia protagonitzat altres controvèrsies, com quan va penjar un vídeo en la xarxa social TikTok en què rebentava amb un masclet la programació de la regidoria de Cultura sobre memòria història i el centenari del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés, a qui descriu com a "promotor dels països catalans". "Si nosaltres governem, tota esta porqueria eixirà per l'aire", diu en el vídeo.

El regidor de Vox Daniel Furió en el vídeo de Tiktok que rebenta amb un masclet la programació cultural de Paiporta / À Punt NTC

El Partit Popular, segona força en el consistori amb set regidors, ha anticipat que també votarà a favor de la reprovació, el mateix que Compromís, que té tres representants, un més que Vox. "El respecte a les persones és una línia roja. Ara ha sigut la immigració, però abans havia sigut per altres coses. Este comportament no és tolerable des de cap punt de vista", ha manifestat a À Punt la portaveu del grup municipal popular, Xelo Lisarde.

Daniel Furió ha declinat fer declaracions a À Punt NTC este matí i ha assegurat que només parlarà a la vesprada, en el ple municipal.

l’Horta