Paiporta suspén un any la concessió de llicències per a pisos turístics mentre realitza un estudi

Busquen un marc regulador per a establir una normativa que els regule

Ajuntament de Paiporta, en arxiu
Ajuntament de Paiporta, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Paiporta

L'Ajuntament de Paiporta ha suspés la concessió de llicències per a la implantació de pisos turístics en la localitat durant un any amb l'objectiu d'elaborar un estudi per a regular la instal·lació i l'ús d'esta mena d'immobles, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Esta localitat de l’Horta segueix així els passos de la veïna València i d'altres municipis com ara Altea, Polop, la Nucia o Calp

Sobre este tema, l'Ajuntament explica que en últimes setmanes s'han incrementat de manera “considerable” les sol·licituds per a establir apartaments turístics, i les de canvis d'ús en els baixos comercials per a establir este tipus d'activitat, així com destinar habitatges d'ús familiar a habitatge turístic.

El regidor d'Urbanisme, Obres Públiques i Territori del municipi, Alejandro Sánchez, afirma que la proximitat a València i la bona comunicació amb Metro, juntament amb la congelació de llicències a la capital ha suposat un gran increment de demandes en només un mes.

Per eixe motiu, l'estudi que impulsarà l'Ajuntament analitzarà de manera “exhaustiva” la possible problemàtica sorgida amb la implantació d'esta mena d'immobles, així com la cerca d'un marc regulador per a establir una normativa per a la instal·lació i ús.

El Pla General aprovat en 1998 contempla de forma generalitzada l'ús terciari i hoteler sense que hi haja una ordenança que regule en concret estos usos. Tal com està regulat en l'actualitat es poden implementar en immobles sense cap control.

Sobre este tema, Sánchez ha assenyalat que suspenen la concessió de llicències perquè volen estudiar la regulació dels usos dels apartaments turístics i les zones on s'hi puguen implantar. 

La suspensió és una mesura cautelar per a estudiar la normativa aplicable i les possibles conseqüències que es poden donar si esta activitat no està regulada, segons les mateixes fonts.

També et pot interessar

stats