Paiporta votarà la reprovació a un edil de Vox per proposar "plom" davant de la immigració irregular

L'alcaldessa de la localitat, la socialista Maribel Albalat, anuncia la intenció de retirar l'assignació que percep el regidor

Ajuntament de Paiporta, en arxiu
Ajuntament de Paiporta, en arxiu / Ajuntament de Paiporta

El ple municipal de l'Ajuntament de Paiporta (Horta) votarà este dijous la reprovació del regidor de Vox, que en xarxes socials "s'ha mostrat partidari d'usar "plom" per a frenar la immigració". Igualment, s'analitzarà la proposta de retirar-li l'assignació que percep. Així ho ha anunciat l'alcaldessa socialista de Paiporta, Maribel Albalat, que considera que les declaracions fetes per l'edil són "inadmissibles". "Prendrem mesures i demà mateix en el ple municipal demanarem la reprovació del regidor Daniel Furió i proposarem la retirada de l'assignació que percep el regidor de Vox", ha assenyalat.

L'edil de Vox ha difós un missatge en la xarxa social X (abans Twitter) en el qual deia: "El que vullga posar fi a la immigració, ha de complir amb la llei. Per la qual cosa, si algú assalta la nostra frontera o hi entra de manera il·legal, cal dir-li: '¿arrere o plom?'. Si decideix continuar avant, cal aplicar el plom…". El missatge ha sigut posteriorment esborrat.

El tuit de Daniel Furió
El tuit de Daniel Furió / À Punt NTC

En un comunicat, el vicesecretari i secretari general del PSPV-PSOE a la província de València, Carlos Fernández Bielsa, ha exigit "la dimissió immediata" d'este regidor. "El seu partit ja no només demana que es posen els vaixells de l'Armada davant de les piragües, com també ha fet el PP, sinó que ara ja són partidaris directament de disparar-los en una declaració fastigosa, que espanta per la seua falta d'humanitat, de solidaritat i de la més mínima compassió o empatia amb persones que fugen dels seus països per extrema necessitat", afig. Bielsa recalca que "la violència no cap en política i qui la defensa no pot tindre presència en el debat públic, com tampoc hi cap el discurs d'odi i, si la direcció de Vox no desautoritza al seu regidor a Paiporta, seran còmplices de les seues paraules".

El també portaveu socialista a la Diputació crida el PP a "trencar definitivament amb un partit que deshumanitza els menors no acompanyats i ara planteja, fins i tot, que se'ls puga disparar, fet que travessa una nova línia roja d'indignitat i xafogor pública". Finalment, els socialistes criden que s'investigue si les paraules del regidor de Paiporta suposen també un delicte d'odi i recorden que "ja l'exconsellera de Justícia de Vox, Elisa Núñez, està sent investigada per la secció de delictes d'odi de la fiscalia provincial de València arran d'una denúncia del PSPV-PSOE per unes declaracions antidemocràtiques i xenòfobes en les quals vinculava immigració i delinqüència".

Des de Compromís, el diputat Alberto Ibáñez ha recriminat els fets: "la deriva que ahir va abraçar el PP i Junts és esta: regidor de Vox de Paiporta demanant que assassinen xiquets, xiquetes i adolescents". "Miserables, mala gent. No tot val, ens veurem #prompte", diu també en xarxes socials.

També et pot interessar

stats