Participar en una mesa electoral és més fàcil si es viu en un municipi de poca població

En localitats com Toixa són pocs els candidats que compleixen el requisit de tindre entre 18 i 70 anys 

Entre Inma i Consu, dues veïnes de Toixa, ja sumen set convocatòries / À Punt NTC

Aquesta setmana valencians i valencianes sabran si els ha tocat formar part d'una mesa electoral el 28 de maig amb motiu de les eleccions autonòmiques i municipals. Dimecres acaba el termini perquè els ajuntaments facen el sorteig de les nou persones, comptant els suplents, que es preveuen per a cada mesa. Des d'aleshores, la Junta Electoral disposa de tres dies per a comunicar-ho i, en cas de voler presentar al·legacions, tindran set dies des del moment en què els ho hagen notificat.

Hi ha moltes persones reticents a participar de manera tan directa en la jornada electoral, però algunes d'elles les tornen a triar perquè viuen en pobles menuts i són pocs els candidats que compleixen els requisits. 

Dimarts és el sorteig per saber a quin dels veïns o veïnes de Toixa (Serrans) els toca estar en una mesa electoral. Les probabilitats són altes, ja que només seran vora 800 els noms que entraran al bombo. Tantes probabilitats de ser seleccionades que entre Inma i Consu, dues veïnes del poble, ja sumen set convocatòries.

Els elegibles estan entre 18 i 70 anys. A més, per a ocupar la presidència cal graduat escolar, batxillerat o la formació professional superior. “Antigament, era complicat trobar gent amb estudis superiors, però ara els joves estan millor preparats i és més fàcil”, assegura el tinent d’alcalde de Toixa, Carlos Tarazón.

Així i tot, els joves no es mostren molt predisposats, i això que les eleccions al poble són un dia especial. Tal vegada per això a les veteranes no els importaria ser escollides una vegada més.

També et pot interessar

stats