Directes
Ara en la televisió
PICADES CONTRA EL VIDRE
Ara en la ràdio
AÇÒ NO HO SABIES (reemissió)

Més, el partit majoritari de Compromís, obri la porta a incloure Mónica Oltra en llistes

La formació ha presentat en el seu Consell Nacional una resolució perquè els militants no estiguen obligats a dimitir en cas de patir 'lawfare'

Mónica Oltra en una assemblea prèvia d'Iniciativa / Europa Press

El Consell Nacional de Més, el partit majoritari dins de Compromís, ha aprovat una resolució que podria obrir la porta a incloure en llistes Mónica Oltra, investigada pel cas del seu exmarit. En concret, la resolució inclou una reparació de "la guerra bruta judicial" que patisquen els càrrecs institucionals de la formació. 

L'encarregat de presentar esta resolució en el Consell Nacional de Més celebrat este dissabte ha sigut l'exsecretari autonòmic Francesc Gamero, investigat també en el mateix cas que Oltra. En el text es diu que els militants de Compromís no han de sentir-se obligats a dimitir en cas de patir lawfare, cosa que aplanaria el camí perquè Oltra tornara a la primera línia política, si finalment així ho decideix la política valenciana.

La investigació inclou l'exvicepresidenta i exconsellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i quinze persones més per la gestió del cas dels abusos sexuals que l'exmarit va cometre sobre una menor tutelada. La causa va ser reoberta el passat mes de juny per la secció quarta de l'Audiència de València, que presideix el magistrat Pedro Castellano, després que en abril el jutjat d’instrucció número 15 de València acordara sobreseure provisionalment la investigació en considerar que no existeix un sol indici del fet que es dictara cap orde o instrucció emanada dels càrrecs directius de la conselleria per a ocultar els fets ni a desacreditar la menor.

No obstant això, dos mesos després el tribunal va estimar parcialment els recursos de l'acusació particular (que exerceix la víctima) i les dos acusacions populars (Vox i la plataforma Gobierna-Te, de Cristina Seguí) perquè va entendre que no pot "descartar-se clarament" l'existència d'infracció penal i considera que concorren indicis suficients per a encausar els investigats.

Imputació d'Oltra