Pedro Sánchez no contempla el bloqueig i la repetició d'eleccions

L'executiva federal ha decidit posar ara tot el focus en el PP perquè vaja fent camí

Pedro Sánchez en les celebracions a la seu del PSOE a Madrid aquest diumenge
Pedro Sánchez en les celebracions a la seu del PSOE a Madrid aquest diumenge / Efe

El president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, no preveu una repetició electoral després del 23J, ja que durant l'executiva federal del partit celebrada aquest dilluns ha dit que "aquesta democràcia trobarà la fórmula de la governabilitat", segons han assenyalat fonts de Ferraz.

L'alegria continua sent la nota dominant a Ferraz després de les eleccions generals del 23 de juliol, com ha pogut comprovar-se durant la reunió de l'executiva, en la qual Sánchez ha sigut rebut pels seus companys amb cares molt somrients i crits de "president, president". Tot això malgrat que el PSOE va quedar en segon lloc, però amb dos escons més que en les generals de novembre (fins a 122) i amb opció de governar si disposa del suport de Junts per Catalunya, una cosa sobre la qual els socialistes no han parlat durant l'executiva, segons les mateixes fonts.

Sánchez ha comentat en la reunió que Espanya "ha dit no a la involució i les reculades" el 23J, en referència a PP i Vox, que finalment no sumen una majoria suficient per a governar, i ha subratllat que el PSOE és ara "una referència a Europa i en el món" en haver aconseguit fins i tot superar el nombre de vots totals i percentatges de suports rebut.

El PSOE vol posar ara tot el focus en el PP perquè es "vaja coent en la seua salsa", segons assenyalen des de Ferraz, on aquest dilluns es reuneix la junta directiva, però no se celebrarà l'habitual roda de premsa posterior.

No obstant això, incideixen les mateixes fonts que "està per veure" si els populars intentaran una investidura.

També et pot interessar

stats