Directes
Ara en la televisió
XINO XANO

Pedro Sánchez es mostra confiat amb la reedició d'un govern progressista a Espanya

Mentrestant Alberto Núñez Feijóo assegura que la igualtat entre espanyols no és negociable i acusa Sánchez de "cedir al xantatge" dels partits sobiranistes

Feijóo i Sánchez intercanvien retrets en els actes que populars i socialistes han organitzat a Galícia aquest diumenge / À Punt NTC

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es mostra confiat en la reedició d'un govern progressista i subratlla que "Espanya no es trenca, no s'afona: Espanya badalla davant de la descomunal pèrdua de temps de Feijóo i les seues mentides". 

Els socialistes gallecs s'han reunit a la localitat d’Oroso per a celebrar la festa de la rosa amb uns 3.000 assistents, en un míting en el qual Sánchez ha assenyalat que Feijóo no es presenta al debat per a ser elegit president del govern, sinó per a ser elegit "cap de l'oposició".

Ha repassat els passos fets pel líder del PP per a la seua investidura, com tractar de buscar suport en el PNB, en el mateix PSOE i fins i tot en Junts “d'amagat”. A més, ha criticat com, "per indicació del senyor Aznar", es manifestaran diumenge que ve en contra de la investidura socialista “al crit que Espanya es trenca”.

Feijóo: “Defendrem la llibertat i la igualtat dels espanyols, encara que ens coste la presidència”

A pocs quilòmetres, el candidat del PP a la presidència del govern estatal, Alberto Núñez Feijóo, ha lamentat aquest diumenge les "cessions" que Pedro Sánchez està fent als partits independentistes, malgrat que “la llibertat i la igualtat dels espanyols” és un dels principis que diferencien “una democràcia d'una dictadura”.

En l'acte fet a Santiago de Compostel·la, on s'han reunit 1.500 persones en l'avantsala del macroacte previst a Madrid el pròxim diumenge, el líder popular ha insistit que la igualtat és la premissa sota la qual ell està negociant la seua investidura, que tindrà lloc el 26 i el 27 de setembre, i per això la defensarà “coste el que ens coste, encara que siga la presidència del govern”, ha admés. 

Tot i haver temptejat un possible suport de Junts, Feijóo ha insistit en el fet que és Sánchez qui està “sotmés a un xantatge” dels partits independentistes i ha afegit que ha posat Espanya en “un nivell de degradació moral i política que no té nom”. 

Díaz demana un pacte social “històric” per a la investidura

Sobre el suport dels independentistes catalans a la investidura de Sánchez, la líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions, Yolanda Díaz, ha reclamat als partits sobiranistes en una entrevista a La Vanguardia que abandonen la unilateralitat.

Díaz proposa una amnistia lligada a un pacte polític i social “històric” que supere un conflicte “al qual mai hauríem d’haver arribat”. Però avisa l’independentisme que “l’acord ha de ser ampli i no pot caber-hi la unilateralitat”.

Eleccions 23J