Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Pedro Sánchez proposa la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, com a comissària europea

El pròxim col·legi de comissaris ha d'afrontar els grans desafiaments, en el nou executiu d'Ursula von der Leyen

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera / À Punt NTC

El president del govern, Pedro Sánchez, ha proposat la vicepresidenta tercera i ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, com a nova membre de la Comissió Europea. L'executiu espanyol ha traslladat este dimecres oficialment a la Comissió la candidatura de Ribera com a comissària en el nou executiu d'Ursula von der Leyen. La ministra era la gran favorita per a la candidatura espanyola.

Per la seua part, Ribera ha agraït al president "la seua confiança" i ha assegurat que vol contribuir "a la construcció del somni europeu", així com donar "resposta als desafiaments actuals de conformitat amb la proposta presentada per Ursula von der Leyen", segons ha compartit en el seu compte d'X (abans Twitter).

Ribera va encapçalar la llista del PSOE en les últimes eleccions europees, però encara no ha arreplegat l'acta d'eurodiputada. En cas d'assumir este nou rol, passaria de gestionar la cartera que aglutina les competències d'energia, medi ambient i de lluita contra la despoblació, a ser la representant espanyola en el pròxim col·legi de comissaris.

El pròxim col·legi de comissaris, que es forma després de les eleccions europees, ha d'afrontar els grans desafiaments del moment, en línia amb el que la presidenta de la Comissió va presentar en el Parlament Europeu a la fi de juliol, "fent realitat un continent de progrés, prosperitat i benestar per a tots els ciutadans".