Directes
Ara en la televisió
LA VIA VERDA

La pèrdua de la Diputació de València situa l’esquerra al marge de les principals institucions

El PP governarà la Generalitat, amb el suport de Vox, les tres diputacions i les principals ciutats valencianes

Les principals institucions de la Comunitat Valenciana passen a mans del PP / À Punt NTC

Amb la pèrdua per a l'esquerra de la Diputació de València, les principals institucions de la Comunitat Valenciana estan ara en mans del Partit Popular. L'Ajuntament de Gandia és l'administració més important que governaran els socialistes en aquesta legislatura, un dels pocs reductes que conserva l’esquerra en el nostre territori.

PSPV i Compromís perden el poder que van acaparar fa huit anys en institucions clau com la Generalitat, les diputacions de València i Castelló i els ajuntaments de grans ciutats com València, Elx i Castelló de la Plana, fet que evidencia un canvi de cicle polític.

El bloc d’esquerra, esperançat de mantindre el bastió de la Diputació de València en un territori tenyit de blau, veia com en l’últim minut el govern de l’ens provincial es decantava cap a la dreta, amb Vicent Mompó al capdavant de la institució. Un fet que aprofundeix la ferida deixada pels resultats del 28M, especialment al si del PSPV.

Aquesta pèrdua implica també perdre qualsevol opció de presidir la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i deixa la Delegació del Govern espanyol a la Comunitat Valenciana com el principal altaveu socialista.

La ciutat de Gandia (Safor), amb 76.000 habitants, és la institució més gran que governaran els socialistes.