Directes
Ara en la televisió
XINO XANO
Ara en la ràdio
CADENA DE VALOR (reemissió)

Pérez Llorca (PP): “No volem una condonació del deute a canvi de blanquejar el pacte amb Catalunya”

El síndic popular a les Corts ha fet defensat les mesures anunciades per Mazón en el debat de política general i ha reconegut el paper clau de Vox durant el primer any de legislatura

Entrevista de 'Les notícies del matí' al síndic del PPCV, Juanfran Pérez Llorca / À Punt NTC

El síndic dels populars a les Corts i secretari general del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, ha remarcat este dijous en una entrevista en Les notícies del matí que la posició del seu partit en matèria de finançament és la d’exigir al govern espanyol una reforma del sistema autonòmic i l’aprovació d’un fons d’anivellament de manera immediata, i no l’opció d’una condonació del deute “a canvi de blanquejar el pacte amb Catalunya” i que, diu, no soluciona cap problema. “No renunciem a res, però s’ha de negociar. Sánchez alimenta un debat, però a l’hora de la veritat no parla del finançament que necessiten les comunitats autònomes. El que fa és amagar el tracte a favor de la quota catalana”, ha manifestat.

En una jornada de ressaca del debat de política general al Parlament valencià, Pérez Llorca ha fet balanç de la sessió plenària i ha defensat la gestió en l’últim any i la bateria de mesures que va proposar Mazón, especialment en matèria de Sanitat, Educació i Serveis Socials. També ha valorat la reforma de la legislació urbanística, una àrea sobre la qual ha assegurat que hi ha “molta demagògia”. Així, ha volgut deixar clar que l’urbanisme “no és roí”, sinó tot el contrari, ja que ajuda els municipis a planificar les actuacions i permet l’arribada de més indústria al territori. “Ens omplim molt la boca parlant de despoblament, però les administracions les soterren en molta burocràcia. L’urbanisme és necessari, però ha de ser sostenible”, ha apuntat.

Sobre la necessitat d’arribar a pactes amb un govern en minoria per a tirar avant les futures lleis, el síndic popular ha reiterat la voluntat del president Carlos Mazón de parlar amb totes les formacions. “No crec que no es puga pactar amb l’esquerra, hi ha possibilitat d’enteniment”, ha dit. Tot i això, s’ha dirigit als socialistes per a demanar-los que s’allunyen d’un discurs “escrit des de Ferraz”: “S’ha perdut el que era el PSPV a la Comunitat Valenciana, eixa part del socialisme valencià més reivindicatiu. Quan només es té la visió global de Madrid, és més difícil arribar a acords”.  

“S'ha de reconéixer a Vox que han participat en els èxits de la legislatura”

Davant de la pregunta sobre quin paper jugarà Vox a partir d’ara, després de trencar la coalició al govern valencià, Pérez Llorca ha volgut agrair el paper que ha tingut la formació el primer any de legislatura. “Han rebaixat les pretensions per a poder arribar a acords”, ha dit el síndic, en contraposició al PSPV i Compromís, als quals ha retret que diguen “no” a unes lleis abans d’escoltar-les o llegir-les: “Això és molt antidemocràtic”. “Vox ha fet l’esforç de buscar acords, i s'ha de reconéixer a Vox que han participat en els èxits de la legislatura”, ha valorat. 

València Reforma del finançament