Directes
Ara en la televisió
DUEL DE VEUS
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

El ple d'investidura de Fernández Vara com a president d'Extremadura serà el 5 i 6 de juliol

María Guardiola (PP), que negocia amb Vox, reitera que el bloc de “centredreta” és l'únic que pot formar govern, i critica que Fernández Vara es presente “com el salvador"

La presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, es reuneix amb el candidat socialista, Guillermo Fernández Vara / Efe

La presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, ha designat aquest dimecres al candidat socialista, Guillermo Fernández Vara, com a candidat a ser investit president de la Junta d'Extremadura. Fins al moment és l'únic que ha formalitzat i registrat en la Cambra regional la seua “voluntat per a acudir a la investidura”.

Aquest ple d'investidura de Fernández Vara tindrà lloc dimecres que ve i dijous, 5 i 6 de juliol. En cas que el candidat no obtinga els suports necessaris per a ser investit, se celebrarà en un termini de 48 hores un altre ple amb un altre candidat.

Així ho ha anunciat Blanca Martín en roda de premsa a Mèrida, després de la ronda de contactes que va mantindre aquest passat dimarts amb els candidats dels quatre grups parlamentaris, PSOE, PP, Vox i Unides per Extremadura, dels quals ha agraït el t" en aquestes trobades.

Per la seua banda, la candidata del PP a la presidència de la Junta, María Guardiola, va demanar dimarts a la presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, Blanca Martín, “uns dies” per a reprendre els contactes amb Vox i poder presentar, dins dels terminis fixats, la seua candidatura per a ser investida com a presidenta de la Junta.

La dirigent del PP ha reiterat que és el bloc de “centredreta” l'únic que pot formar govern, i critica que Fernández Vara es presente “com el salvador d'una terra que estarà bloquejada”, quan la realitat és que “porta bloquejada molt de temps” i l'únic responsable és Fernández Vara i les seues polítiques.

Ha assegurat la seua mà “està estesa” i “els ponts segueixen ací” perquè la seua intenció és continuar parlant perquè l'única cosa que li importa és Extremadura i els extremenys.

Guardiola ha demanat “respecte”, que es lleve “el soroll” i se la deixe treballar, i ha eludit, en ser preguntada per si considera a Vox de centredreta, que no entrarà a valorar “el que és cada partit” i sí que ha assenyalat que és “un partit constitucional amb el qual em vull posar d'acord perquè vull el millor per als extremenys”.

Eleccions 23J