El portaveu de Vox a Alaquàs: "El seu marit li deia 'puta' i 'zorra' i amb el temps he comprés el perquè"
La formació s'ha desmarcat d'una moció de censura contra la violència masclista signada pel PP, el PSPV i Compromís
El portaveu de Vox a l’Ajuntament d’Alaquàs (Horta Sud), Jesús Taberner, ha sigut protagonista de l’últim ple municipal celebrat al consistori, després d’haver-se desmarcat d’una moció de censura signada pel PSPV, PP i Compromís que condemna la violència masclista. En concret, Vox ha presentat un altre text alternatiu, on ha parlat de “violència domèstica” contra “el grup familiar” i s’ha referit al “feminisme radical, que ha assumit la ideologia de gènere”. Durant el seu discurs, Taberner ha assegurat: “Jo he conegut una persona pròxima a la meua família, a qui el seu marit acusava de ‘zorra’ i ‘puta’, i temps després he comprés el perquè”, per a després justificar que “hi ha dones meravelloses i altres, no tant”; declaracions que han provocat la reacció airada de la resta de membres del ple.
La regidora d’Igualtat, la socialista Elena María Álamo, els ha acusat de tindre “un discurs reaccionari, que no busca el progrés i que la societat avance, perquè pervisca un sistema que té sotmeses les dones des de fa segles”, i també ha condemnat les paraules de Taberner. “La violència de gènere no és només una violació dels drets humans, sinó que constitueix un seriós obstacle per al desenvolupament d’una democràcia plena, atés que la igualtat entre homes i dones està en el cor mateix de qualsevol societat lliure”, ha argumentat Álamo.
La regidora ha agraït a “les dones de les diferents formacions polítiques, que han col·laborat en l’elaboració d’aquesta moció” i ha afirmat que “tot i les diferències polítiques, davant la violència contra les dones no deu haver-hi fissures”; al mateix temps, ha lamentat que siga “la primera vegada que no hi ha una moció de consens per part de tots els grups municipals”, per la negativa de Vox a secundar el text.
Álamo ha recordat que “des que vam redactar-lo, les dones assassinades per la seua parella o exparella n'han passat de 51 a 55. N'eren cinc a la Comunitat Valenciana i hui ja en són sis, i hem passat d’un menor assassinat a dos”.