El PP acusa el Botànic d'haver contractat fins a 30 ocasions amb la trama Koldo

El PSPV respon que el govern de Mazón també ha contractat amb la mateixa empresa i demana la compareixença de Pradas

El síndic del PP, Miguel Barrachina, aquest divendres en les Corts
El síndic del PP, Miguel Barrachina, aquest divendres en les Corts / À Punt

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha acusat aquest divendres al govern del Botànic d'haver contractat en 30 ocasions amb la trama Koldo (pel cobrament de comissions en contractes de mascaretes). Els populars, tal com ha anunciat el seu síndic Miguel Barrachina han presentat una sol·licitud en les Corts demanant al govern tots els expedients vinculats amb una empresa que situen en l'òrbita de l'exassessor d'Àbalos, ara imputat.

"En l'època de majors sofriments (la pandèmia del coronavirus) hi hagué gent que no només es va enriquir sinó que també va utilitzar les administracions" ha dit Barrachina.

"Hem presentat la còpia de tota la documentació dels contractes subscrits entre la mercantil Levantina Ingeniería i la Generalitat Valenciana. Tal com la Guàrdia Civil ha acreditat, després que Koldo es reunirà amb un empresari valencià en un hotel de La Palma, es va produir l'adjudicació per part del govern de Ximo Puig de més de quatre milions d'euros i després d'una altra trobada n'hi va haver una altra de més de mig milió d'euros. I així més de 30 contractes" ha afirmat el síndic popular.

La intenció dels populars és saber "si són 30 contractes, si l'import és superior als 9 milions d'euros i si tot el procediment va ser transparent o només es va fer tot per una telefonada".

Barrachina també ha assegurat que, a banda de les adjudicacions de la Generalitat Valenciana amb la citada empresa, també ho van fer la Diputació de València i tres ajuntaments governats pel PSPV, els d'Altea, Rafelbunyol i Sagunt.

El PSPV demana la compareixença de Pradas

Per part dels socialistes valencians, el seu síndic, José Muñoz, ha contestat a Barrachina passant a l'atac. Muñoz manté que "el PP demana explicacions sobre una empresa (la mercantil Levantina Ingeniería) i parla d'irregularitats, però contracta amb aquesta empresa que a més ha estat esguitada per la corrupció del PP". El síndic del PSPV ha afirmat que la mateixa empresa va pagar "suborns al PP durant l'època de Rus".

Muñoz denuncia també que el cas Koldo "s'estén al Consell de Mazón" perquè el passat mes de desembre de 2023 "se li va adjudicar un contracte a aquesta empresa pel TRAM d'Alacant". Per aquest motiu els socialistes han demanat la compareixença de la consellera de Medi ambient, aigua, infraestructures i territori, Salomé Pradas, perquè explique "els motius pels quals s'ha adjudicat a aquesta empresa".

També et pot interessar

stats