Directes
Ara en la televisió
BAMBANT PER CASA
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR

El PP acusa Sánchez de mentir en seu parlamentària sobre el viatge de Delcy Rodríguez

El portaveu popular, Borja Sémper, ha anunciat que el PP desplegarà una "ofensiva triple" pel cas Koldo: política, judicial i internacional

Imatge d'arxiu del portaveu del PP, Borja Sémper / Europa Press

El portaveu del PP, Borja Sémper, ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de mentir en seu parlamentària sobre la naturalesa del viatge de la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez a Espanya el gener del 2020, i ha anunciat que el seu partit desplegarà una triple ofensiva política, judicial i internacional "per a conéixer la veritat".

En un vídeo compartit als mitjans, Sémper s'ha referit a l'informe remés per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil al jutge que investiga el cas Koldo, Ismael Moreno, que assenyala el "paper rellevant" de l'exministre de Transports José Luis Ábalos, en la trama i revela que va informar Sánchez en un missatge de text de la visita de Delcy Rodríguez.

"Els ministres i el president del govern ens han mentit a tots els espanyols sobre les circumstàncies i la naturalesa del viatge de la vicepresidenta Delcy Rodríguez a Espanya. Ens van mentir els ministres, ens va mentir el president del govern i continuen fent-ho hui, però el que és més greu és que el president va mentir en seu parlamentària", ha denunciat Sémper.

Per això, el portaveu popular ha anunciat que el PP desplegarà una "ofensiva triple": política, judicial i internacional "per a conéixer la veritat". "Reforçarem les tasques de control al govern en seu parlamentària. Ho farem al Congrés i ho farem també al Senat, ampliant l'objecte d'investigació en la comissió d'investigació oberta al Senat", ha apuntat.

L'ofensiva judicial es concreta en el fet que el Partit Popular està personat en l'Audiència Nacional en esta causa, mentre que l'ofensiva internacional —ha dit— serà a través del Grup Gopular a Brussel·les, on este divendres "van tindre l'oportunitat d'evidenciar que des de l'any 2018 tant el senyor Borrell com Pedro Sánchez coneixien que Delcy Rodríguez tenia prohibició d'estar a Europa i, per tant, de xafar sòl espanyol".

"Ens han mentit en tot. Ens han mentit sobre Delcy Rodríguez, ens han mentit sobre els negocis d'uns i d'altres. Este govern ens menteix i Espanya mereix un govern que no ens mentisca", ha conclòs.