El PP avisa Zapatero que té quinze dies per a "eixir del mutisme" i reconéixer una "tupinada" a Veneçuela

L'eurodiputat Esteban González Pons critica la posició "tèbia" d'Espanya en este assumpte i l'atribueix a la "complicitat" de l'expresident socialista amb Maduro

L'eurodiputat Esteban González Pons
L'eurodiputat Esteban González Pons / Europa Press

El vicesecretari d'institucional del PP, Esteban González Pons, ha avisat l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE) que "té quinze dies" per a eixir del "mutisme" i reconéixer la "tupinada" a Veneçuela abans que el Senat el cride a declarar al setembre. Els populars reclamen a Zapatero, que ha sigut mediador entre el govern veneçolà i l'oposició antichavista al país, que assumisca la tesi del frau electoral en els comicis celebrats al juliol en què, segons l'autoritat electoral, va imposar-se Nicolás Maduro al candidat opositor, Edmundo González.

"Zapatero encara té quinze dies per a eixir del mutisme, donar alguna explicació pública, reconéixer públicament que hi ha hagut una tupinada i demanar públicament que cessen la tortura, els assassinats i les detencions il·legals" ha expressat l'eurodiputat en una entrevista en Ràdio Nacional, recollida per Europa Press. A parer del popular, el "silenci" de l'exmandatari socialista després de ser "testimoni directe del colp d'estat" indica complicitat amb el president veneçolà, Nicolás Maduro.

D'altra banda, González Pons ha mostrat suport al comunicat del Representant de la Política Exterior i de Seguretat de la Unió Europea, Josep Borrell, demanant que "es coneguen les actes, els resultats vertaders, acabe la repressió i s'inicie una transició pacífica". Tot i això, ha deixat clar que, a parer seu, la Unió Europea hauria d'"anar més enllà". "Crec que haurem de recuperar les sancions econòmiques i les sancions personals, no només contra els dirigents torturadors, sinó també contra els familiars que viuen a Espanya i estan blanquejant-los els dòlars", ha sentenciat.

En este sentit, el popular ha criticat també el fet que Espanya haja tingut una posició "tèbia" en l'assumpte perquè, pels "llaços culturals i familiars" amb Veneçuela, hauria d'haver "liderat" el discurs i "no haver arribat arrossegant els peus per darrere de la Unió Europea i d'altres països llatinoamericans". I ha conclòs que esta postura "tèbia" d'Espanya es deu al fet que "el govern està presoner per la complicitat de Zapatero amb Nicolás Maduro".

També et pot interessar

stats