El PP creu que el govern "exagera" amb les paraules de Milei perquè la dona de Sánchez "no és un assumpte d'estat"

Vox carrega contra l'executiu del PSOE i Sumar i sosté que ni el president espanyol ni l'esposa "són la democràcia, ni Espanya"

Esteban González Pons, en una imatge d'arxiu
Esteban González Pons, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PP, principal partit de l'oposició a Espanya, ha acusat el govern del socialista Pedro Sánchez d'"exagerar moltíssim" en haver cridat a consultes l'ambaixadora a Buenos Aires com a reacció a les paraules del president de l'Argentina, Javier Milei, sobre l'esposa del cap de l'executiu, Begoña Gómez. El mandatari ultra va dir-li este diumenge "corrupta" quan participava en un acte organitzat per Vox a Madrid en què van citar-se dirigents de l'extrema dreta espanyola i europea.

"Convertir la dona de Pedro Sánchez en la raó d'un possible trencament de les relacions amb l'Argentina és exagerar moltíssim", ha afirmat este dilluns el vicesecretari d'Acció Institucional del PP, Esteban González Pons, en una entrevista en la COPE.

El valencià ha admés que el discurs de Milei és una "intromissió en política nacional" i un espectacle "xocant", en considerar que, com a president de l'Argentina que és, no pot vindre en el primer viatge institucional a Espanya sense saludar el rei, el govern, ni el Parlament, entrar després en un acte polític d'un partit "i remoure la política espanyola".

A pesar del rebuig a estes manifestacions, no comparteix la reacció de l'executiu perquè "la dona de Pedro Sánchez no és un assumpte d'estat" i els argentins que viuen a Espanya, els espanyols a l'Argentina o les empreses "no es mereixen que les seues situacions es vegen compromeses pel sentit de l'honor que té Pedro Sánchez cap a l'esposa". "Per a no donar explicacions és una particular, però per a trencar relacions amb l'Argentina és quasi la reina d'Espanya", ha retret González Pons, que també ha sostingut que Begoña Gómez ha designat advocat en el procediment judicial que té obert, i això, a parer d'ell, mostra que afrontarà "alguna dificultat en el futur immediat".

El partit d'Alberto Núñez Feijóo s'ha queixat, a més, que el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, haja contactat amb ells perquè defensen Pedro Sánchez, i no per a informar-los d'assumptes com la negociació sobre Gibraltar. Per això, González Pons ha censurat la compareixença d'Albares este diumenge, que ha comparat amb un programa de televisió per al públic infantil, i ha reclamat "política d'adults".

Vox: Sánchez i la dona "no són la democràcia, ni Espanya"

Les reaccions a la crisi diplomàtica han arribat també des del partit liderat per Santiago Abascal. Este dilluns, la portaveu al Congrés, Pepa Millán, ha acusat Sánchez d'utilitzar les institucions per als seus interessos personals i li ha recalcat que ni ell ni la dona, Begoña Gómez, "són la democràcia, ni són Espanya". La diputada ultra ha negat que les paraules de Milei siguen un "atac a la dignitat i a la sobirania d'Espanya", com sosté el ministre Albares, perquè "la sobirania i la dignitat d'Espanya no és la senyora Gómez, no és Pedro Sánchez".

Des del punt de vista de Millán, "el que va fer el president de l'Argentina va ser assenyalar les corrupteles de la dona del president, que ja estan sent investigades per un jutjat" i ha instat Sánchez a donar les explicacions "pertinents" sobre la suposada influència de l'esposa en l'adjudicació de contractes públics a empresaris del seu cercle. Ben al contrari, "massa educat" ha sigut Milei —ha opinat— perquè "què esperaven? Que el president de l'Argentina es quedara callat després que el govern d'Espanya li diguera drogaddicte i feixista?", s'ha preguntat en referència a unes declaracions del ministre de Transports, Óscar Puente, en què va suggerir que el líder de La Llibertat Avança "ingeria substàncies".

També et pot interessar

stats